Skjerns formand: Det er helt vanvittigt

Carsten Thygesen roser spillerne for at holde hovedet koldt i den ungarske heksekedel.

Det var et historisk resultat, da Skjern Håndbold lørdag kvalificerede sig til kvartfinalen i Champions League efter en samlet sejr over det ungarske storhold Veszprem.

Og klubbens bestyrelsesformand Carsten Thygesen, der har været med hele vejen siden klubben rykkede op i den bedste række og herefter blev dansk mester, var en meget glad og stolt mand, da TV MIDTVEST fangede ham på telefonen efter kampen.

- Det er måske den største sportslige præstation i klubbens historie, så det er helt vanvittigt, sagde han.

Skjern vandt den første kamp på hjemmebane med syv mål, og i den svære kulisse med 5000 særdeles engagerede ungarske tilskuere lykkedes det vestjyderne at begrænse nederlaget til 34-29.

- Det var et inferno. Man kunne ikke høre sig selv og spillerne kunne heller ikke høre hinanden, men jeg synes, at de viste en kynisme af en anden verden.

- Det kræver masser af held og dygtighed at nå så langt, og så må man også rose to franske dommere, der havde modet til at stå imod det store pres fra publikum. 

Skjern møder nu franske Nantes i kvartfinalen, og udover den sportslige succes kan klubben også glæde sig over en økonomisk gevinst. Pengene i håndboldens Champions League er langt fra så store som i fodbold, men Skjern er nu nået dertil, hvor deltagelsen giver overskud.

Carsten Thygesen fortæller, at klubben tjener en kvart million på deltagelsen i ottendelsfinalen, og det samme vil gøre sig gældende i kvartfinalen.