Skjern vandt europæisk bronze

Skjern nedlagde Gorenje Velenje og snuppede bronzemedaljerne i EHF Cuppen ved Final 4-stævnet i Berlin

Skjern Håndbold er sikker på at slutte sæsonen med tre sæt medaljer. Pokaltitlen er sikret, DM-finalen venter forude, og søndag vandt håndboldherrerne fra Skjern bronzekampen i EHF Cuppen mod slovenske Gorenje Velenje ved Final 4-stævnet i Berlin. Resultatet blev 27-22 efter en stærk anden halvleg.

De danske pokalvindere fik en træg start på kampen, hvor Gorenje Velenje hurtigt opbyggede en føring på et par mål. Efter et kvarter var den føring oppe på 10-5, men herefter kom der virkelig aggressivitet i Skjern-forsvaret, og i en periode på næsten 12 minutter holdt de slovenerne fra at score et eneste mål.

Det bragte Skjern op på 10-10 med fire minutter til pause, inden Gorenje Velenje igen kom på måltavlen og sikrede sig en pauseføring på 13-12.

Skidt åbning på anden halvleg

Afbrændere og tekniske fejl gav dog også Skjern en skæv start på anden halvleg, hvor holdet kom bagud med 15-18, inden effektivt forsvarsspil igen lukkede ned for den slovenske offensiv i seks minutter.

Med knap et kvarter igen kunne Lasse Mikkelsen på straffekast gøre det til 19-19, og Skjern virkede til at have et lille overtag. Få minutter senere gav Henrik Møllgaard danskerne den første føring ved 20-19, og kort efter gjorde Daniel Svensson det til 21-19.

Slovenerne virkede trætte, lavede flere og flere fejl, og med mindre end fem minutter tilbage bragte Skjern sig foran 24-20.

Danskerne havde ganske enkelt en større reservetank at trække på. Det gav en sikker sejr på måltavlen i en ellers lige kamp. 27-22 til Skjern lød sejren på til slut.