Skjern-træner roser målmandstalent efter CL-sejr

20-årige Emil Nielsen strålede, da Skjern vandt i Champions League, og Ole Nørgaard spår ham en stor fremtid.

20171105-184552-l_30mb.jpg
Foto: Scanpix / Frank Cilius

Målmand Emil Nielsen imponerede, da Skjern Håndbold søndag udraderede Kadetten Schaffhausen i Champions League.
    
Storsejren på 32-22 skyldtes ikke mindst den 20-årige målmands indsats med en redningsprocent på 50.
    
Skjern-træner Ole Nørgaard spår da også det unge talent en stor fremtid i målet.
    
- Han kan blive rigtig dygtig, som i rigtig, rigtig dygtig.
    
- Der er nogle ting, han er rigtig god til. Han har en unik spilforståelse af en 20-årig målmand at være, siger Ole Nørgaard.
    
På nogle områder er målmanden langt foran det normale for så ung en keeper, mener træneren.
    
- Specielt på lidt pressede langskud ser det meget nemt ud for ham.
    
- Vi arbejder med, at vi gerne vil bibeholde og lægge på det topniveau, han har, men vi kunne også godt tænke os at lægge lidt på stabiliteten, siger træneren.
    
Han nævner, at Emil Nielsen stadig er ustabil og for få dage siden stort set ingen redninger havde, da Skjern spillede i ligaen.
    
- Der er andre områder på banen, hvor han kan lægge meget på endnu. Det vil forhåbentlig komme - gerne så hurtigt som muligt - men over de kommende år.
    
- Han har vel 15-18 år i sig endnu som målmand, så han kan blive rigtig god, hvis han fortsætter med at lægge på, siger Ole Nørgaard.
    
Hovedpersonen selv ville ikke tale om et internationalt gennembrud i søndagens sejr. Han var mere optaget af at rose alle andre end sig selv.
    
- Internationalt gennembrud ved jeg ikke. Det må være jer (medier, red.), der afgør det. Det ved jeg ikke.
    
- Vi er mange spillere på holdet. Jeg vil ikke tage den 100 procent på min egen kappe, for jeg stod bag et fantastisk forsvar.
    
- Det er vigtig at stå godt i alle kampe. Om vi spiller mod Tønder hjemme eller Paris, det er ligegyldigt. Jeg vil gerne stå godt i alle kampe, siger Emil Nielsen.
    
Skjern topper nu gruppe C med otte point ligesom slovenske Gorenje Velenje, og Ole Nørgaard lægger da heller ikke skjul på, at sejren var særdeles vigtig.
    
- Sejren var livgivende.
    
- Havde vi ikke fået de her to point, så ville det være rigtig meget op ad bakke. I Champions League skal man holde sin hjemmebane. Det gjorde vi, og det har vi gjort hidtil. Det er derfor, vi lever, siger Ole Nørgaard.
    
/ritzau/