Skjern topper CL-pulje efter sejr

Skjern Håndbold slog schweiziske Kadetten Schauffhausen på udebane og topper nu Champions League-puljen.

Det blev til en vigtig udesejr i Champions League, da Skjern Håndbold vandt 30-24 over schweiziske Kadetten Schauffhausen.

Skjern-holdet vandt søndag hjemme mod HC Metalurg sin tredje sejr af fire mulige på en scoring i sidste sekund af Jesper Dahl, så det var et selvtillidsfyldt tophold, der stillede i stærkeste opstilling i Schweiz.

Selvtilliden var dog ikke til at få øje på fra første halvlegs start, hvor holdet lavede for mange tekniske fejl. Søren Pedersen fik ellers en fremragende start i Skjern-målet og pillede to straffekast indenfor de første fem minutter af kampen. I angrebet havde især fløjspillerne store problemer med at score på den velspillende Kadetten-keeper, østrigske Nikola Marinovic.

Den altoverskyggende profil på Kadetten-holdet er den ungarske landsholdsspiller, Gabor Csaszar. Inden kampen lå han nummer fire på Champions League-topscorerlisten. Skjern havde da også svært ved at håndtere ham, og bagspilleren var en konstant trussel mod forsvaret. Det blev til i alt 11 scoringer fra Csaszar i kampen.

Helten fra i søndags, Jesper Dahl, erstattede Rene Rasmussen efter 12 minutters spil. Desværre for den langhårede højrefløj fik han kun lov at spille ti minutter, inden han efter et solouheld måtte humpe af banen med en knæskade.

Imod HC Metalurg søndag scorede Skjern Håndbold kun otte mål i første halvleg - i dag lavede man 12 scoringer, men gik alligevel til pause bagud med en enkelt, 13-12.

I anden halvleg fik Skjern bedre styr på afslutningerne, og Magnus Dahl, der stod det meste af anden halvleg i Skjern-målet, havde flere gode redninger. Kombineret med at Kadetten sparede Csaszar i de første tyve minutter af anden halvleg, kunne Bjarke Christensen med otte minutter tilbage bringe Skjern foran med fire mål.

Kadetten scorede kom derefter lidt bedre med, men den gode anden halvleg endte alligevel i en sikker Skjern-sejr. Rene Rasmussen kunne score det sidste mål, og så vandt Skjern med 30-24.

Skjern Håndbold topper nu gruppe D i Champions League med otte point i fem kampe. De to bedste i gruppen skal spille play-off om at komme i ottendedelsfinalen.