Skjern holder kursen mod grundspillets førsteplads

Skjern øgede afstanden i toppen af 888 Ligaen med en dramatisk sejr over KIF Kolding København.

Skjern Håndbold vandt over gæsterne fra KIF Kolding København.

Skjern kom lørdag et skridt tættere på grundspillets førsteplads i 888 Ligaen.

Hjemme mod KIF Kolding København vandt Skjern 25-24 og kom dermed op på 39 point i ligaen med tre kampe igen.

Det er tre point flere end GOG, der dog har en kamp i hånden.

Førstepladsen i grundspillet er vigtig, fordi den giver adgang til næste sæsons Champions League. Desuden får holdene i top-2 to point med over i slutspilsgrupperne.

I kampen mod KIF lignede det langt hen ad vejen en overkommelig opgave for Skjern, og ved pausen var føringen på hele 15-10.

Men mod slutningen blev det alligevel helt tæt og dramatisk.

Landsholdsspilleren Magnus Landin reducerede til 22-23 med fem minutter igen, men rutinerede Bo Spellerberg brændte kort efter et straffekast på Skjern-målmand Tibor Ivanisevic.

Spellerberg tog dog revanche kort efter, da han hamrede bolden i mål, og kort efter udlignede han sågar med et lille minut igen.

Et stort comeback lurede, men en akrobatisk scoring af Skjerns Bjarne Myrhol fra en svær position sendte mundvigene nedad på KIF-bænken.

KIF's nederlag betyder, at holdet ligger på syvendepladsen med 21 point med tre kampe igen. De otte bedste hold går i slutspillet.

Lørdag eftermiddag blev der også spillet håndbold i Skanderborg, hvor de forsvarende danske mestre fra Aalborg Håndbold kom på besøg.

Skanderborg havde kurs mod en sikker sejr ved pausen, hvor hjemmeholdet var foran 15-10, men i anden halvleg sneg Aalborg sig tilbage i opgøret og var også foran 20-19 på et tidspunkt.

Det blev dog Skanderborg, der til sidst trak det længste strå med en sejr på 24-23, og dermed blev vejen til en plads i top-4 og dermed et point til slutspilsgrupperne sværere for Aalborg.

Aalborg ligger på femtepladsen med et point færre end TTH Holstebro på fjerdepladsen.