Skjern Håndbold klar til finalen

Efter samlet sejr over Bjerringbro-Silkeborg er vestjyderne klar til sin første DM-finale siden 2003.

Skjern Håndbold er klar til DM-finalen mod KIF Kolding København.

Det står klart, efter søndagens semifinale mod Bjerringbro-Silkeborg endte 21-21. Første opgør i Skjern vandt hjemmeholdet 31-25, og vestjyderne vinder derfor samlet.

De to hold fulgtes ad i første halvleg, hvor spillet bød på stor intensitet og hårde nærkampe, uden dog at spillet blev svinsk. En række fine redninger fra målvogter Søren Pedersen og et passivt BSV-forsvar var med til at sende Skjern til pause med en føring på 11-10.

Skjern kunne glæde sig over, at backprofilen Kasper Søndergaard var klar til kamp efter at have døjet med en diskusprolaps i en længere periode. Gensynsglæden var dog begrænset, for på få minutter nåede Søndergaard at brænde to chancer og lave en teknisk fejl, inden han igen blev skiftet ud af træner Ole Nørgaard.

BSV kom frisk ud til anden halvleg, hvor forsvaret kom bedre i gang. Lige lidt hjalp det dog, da Søren Pedersen fortsat pillede BSV's skytter, og Nikolaj Markussen og Lasse Mikkelsen drev gæk med midtjydernes forsvar.

Midt i anden halvleg nåede stemningen kogepunktet i Jysk Arena, da Skjerns René Rasmussen voldsomt stødte sammen med Stefan Hundstrup, der efterfølgende puffede til Rasmussen i frustration. En batalje, der kunne have kostet Hundstrup det røde kort.

BSV forsøgte sig med offensivt forsvar og skiftende angrebskombinationer for at slå det afgørende hul, men der opstod aldrig for alvor spænding om udfaldet. KIF Kolding sikrede sig allerede sin finalebillet lørdag efter at have slået Aalborg Håndbold over to kampe. DM-finalerne spilles 28. og 31. maj.    /ritzau/