Skjern giver schweizere en lussing i CL-nøglekamp

Vestjyderne tog afstand fra andenpladsen i gruppen i Champions League efter sejr over Kadetten Schaffhausen.

20-årige Emil Nielsen storspillede i målet, da Skjern bankede Kadetten Schaffhausen fra Schweiz.

Skjern Håndbold skulle bruge 30 minutter på at komme i omdrejninger, men så blev Kadetten Schaffhausen også løbet over ende.

Skjern vandt opgøret på hjemmebane i Champions League med 32-22 efter en anden halvleg i et helt andet gear.

Sejren i nøgleopgøret betyder, at Skjern på førstepladsen i gruppe C har otte point for seks kampe ligesom slovenske Gorenje Velenje på andenpladsen.

Det er to mere end Kadetten Schaffhausen, Ademar og Elverum.

Skjern kom skidt ind i opgøret, og vestjyderne halsede efter, indtil der var spillet 20 minutter, hvor Skjern for første gang bragte sig foran, da Anders Eggert gjorde det til 11-10.

Forinden var det de schweiziske gæster, der var kommet foran 2-0, 6-3 og 8-5.

Emil Nielsen i målet snuppede et straffekast ved stillingen 12-11 til Skjern, der var i undertal i perioden efter 23 minutter. Keeperen strålede kort efter igen med en vigtig redning, mens hjemmeholdet fik vist en mand mere ud.

Kadetten Schaffhausen kunne dog ikke udnytte overtallet, og i målet reddede den kun 20-årige danske målmand atter fremragende et par gange.

Emil Nielsen præsterede en første halvleg med en redningsprocent på 50, og den statistik holdt kampen ud efter en stor kamp af keeperen.

Holdene gik til pause med 13-13, og på det tidspunkt lignede det ikke en storsejr.

Skjerns defensiv fungerede egentlig fint, men offensivt havde Skjern store udfordringer med schweizernes fysiske niveau.

Profilen Kasper Søndergaard sad ude i hele første halvleg med ankelproblemer, men han blev kastet i spil fra anden halvlegs begyndelse og assisterede til 14-13-føring til Skjern.

Kort efter øgede Søndergaard til 15-13, og Emil Nielsen strålede videre i den anden ende med flotte redninger.

Anders Eggert øgede til 19-16 efter ti minutter på et køligt straffekast, og Søndergaard gjorde det til 20-17.

Efter godt et kvarter var føringen udbygget til fire mål til Skjern, og Kasper Søndergaard øgede til 26-21.

Foran 28-22 fem minutter før tid var det kun et spørgsmål om sejrens størrelse.