Skjern er semifinaleklar efter vildt drama mod TTH

En sejr til Skjern i en tæt kamp mod Team Tvis Holstebro sender den vestjyske håndboldklub i semifinalen.

Efter en helt igennem nervepirrende afslutning i den sidste gruppekamp i slutspillet i Herre Håndbold Ligaen sikrede Skjern Håndbold sig en plads i semifinalerne med en sejr over Team Tvis Holstebro.

En scoring af Kasper Søndergaard et halvt minut før tid sikrede vestjyderne en 29-28-sejr, og dermed er grundspillets nummer to stadig med i kampen om DM-guldet.

Team Tvis Holstebro var allerede inden kampen sikker på en semifinaleplads, men Skjern risikerede at ryge ud af kampen om DM-guldet i tilfælde af nederlag eller uafgjort.

Og måske var det lige præcis det, der gjorde udfaldet. Hjemmeholdet virkede i hvert fald i begyndelsen af kampen til at være mest opsat på at afgøre tingene selv.

Anført af en velspillende Claus Møller Jakobsen vandt hjemmeholdet første halvleg med 15-11 og nåede endda op på 18-13 i begyndelsen af anden.

Men så begyndte fejlene at snige sig ind i Skjern-angrebet, som også blev forstyrret af et offensivt Tvis-forsvar.

Det betød, at gæsterne nåede op og fik udlignet til 19-19, og så spidsede dramaet for alvor til.

De to skiftedes til at føre i en kamp, hvor uafgjort ikke var nok for Skjern. Derfor blev der noget stille i Skjern Bank Arena, da Team Tvis Holstebro mod slutningen tog teten og førte med et enkelt mål.

Men et par redninger af målmand Tim Winkler sørgede for, at kampen vippede, og efter dommerens slutfløjt brød jublen for alvor løs i hallen.

I den anden slutspilspulje vandt KIF Kolding København efter en god forsvarskamp opgøret om førstepladsen mod mestrene fra Aalborg Håndbold med 26-17 efter 11-8-føring ved pausen.

Det betyder, at KIF Kolding København møder Team Tvis Holstebro i den ene semifinale, mens Skjern og Aalborg tørner sammen i den anden.

Skjern og KIF Kolding København har som vinder af hver deres slutspilspulje fordel af hjemmebane i returopgørene i semifinalen.

I mandagens fjerde og sidste slutspilskamp sluttede Sønderjyske sæsonen på fornem vis med at besejre Bjerringbro-Silkeborg med 32-28.

Dermed sluttede midtjyderne sidst i sin slutspilsgruppe efter en helt igennem mislykket sæson, hvor det kun i sidste grundspilsrunde lykkedes at sikre en plads blandt de otte bedste.