Skjern er færdig i kampen om DM-guld

Skjern førte stort, men kom i uvejr i Gudme, og så blev det GOG, der spillede sig i DM-finalen i håndbold.

28-25 tabte Skjern Håndbold, da de torsdag spillede mod GOG.

11 års tørke blev stoppet torsdag eftermiddag i Gudme, da håndboldherrerne fra GOG spillede sig i DM-finalen. Det skete med en sejr hjemme på 28-25 over Skjern i klubbernes tredje DM-semifinale efter et imponerende comeback, da gæsterne førte i det meste af kampen.

GOG var senest i en DM-finale i 2008, da klubben tabte efter at have sikret sig DM-guld året forinden. Skjern derimod måtte vinke farvel til muligheden for at genvinde mesterskabet og den tredje DM-finale i træk.

GOG vandt det første opgør 28-25, mens Skjern med en smal 31-30-sejr sikrede en tredje semifinalekamp, hvor det længe lignede en Skjern-sejr. Gæsterne var i overskud i første halvleg og foran 10-6 efter et kvarter.

Anders Eggert havde indtil da leveret fire scoringer fra fløjen, men det var profilen Bjarte Myrhol, der øgede til 11-6, mens GOG kort efter stressede i angrebsspillet. Emil Lærke fyrede kanonen af, men bolden tog træværket, og det var i det hele taget udtur for hjemmeholdet.

Eivind Tangen sørgede med et brag med venstrehånd for at øge til 12-6, inden det lykkedes Lasse Møller at score for GOG efter lidt over otte minutters stilstand. Det satte hjemmeholdet i gang, og Niclas Kirkeløkke sørgede for 8-12, og momentum hos GOG i slutfasen af halvlegen sørgede for, at opgøret bevarede spænding.

Pausestillingen lød på 13-9, da Eivind Tangen efter mere end seks minutter uden Skjern-mål scorede. Så skulle GOG etablere en offensiv, og det lykkedes, selv om Skjern med fem minutter spillet var foran 14-11. En stærkt spillende Emil Nielsen reddede flot igen, og det bølgede frem og tilbage i Gudme, og GOG reducerede til 13-15.

Anders Eggert, Myrhol, Tangen og Emil Nielsen tog slæbet hos gæsterne, og Eggert øgede til 17-13 på et straffekast med sin sjette scoring, og kort efter reddede Emil Nielsen igen et straffekast med sin 13. redning i opgøret. Men det bølgede igen, og Kirkeløkke smaskede total spænding i opgøret med sin scoring til 18-19 med et kvarter tilbage. Igen var det Skjerns tur, og det blev 22-18, inden GOG reducerede til 21-22 i den hæsblæsende forestilling.

Loftet var tæt på at lette i Gudme, da GOG udlignede til 23-23, Kirkeløkke bragte GOG foran 24-23, mens Skjern lavede fejl på fejl. Kirkeløkke var overalt og med sit niende mål øgede han til 26-24 med to minutter igen, og Skjern kunne ikke slå tilbage.