Skjern Enge-nyretapper bliver revet væk i Torvehallerne

Smagen af Skjern Enge er kommet til København i form af friskt økologisk kød i Torvehallerne. Og særligt én speciel delikatesse hitter i hovedstaden.

Foto: TV MIDTVEST

Idéen opstod en dag, Erling Bonde selv var i København og gik rundt inde i madmarkedet i Torvehallerne i det indre København.

- Så gik jeg ind og spurgte ham slagteren inde ved Cleavers, om de ikke skulle prøve at have noget ordentligt kød her fra Jylland, siger Erling Bonde der er medejer af Økogårdene Skjern-Enge. 

Efter en vareprøve var slagteren overbevist. Og det er københavnerne også. 

- Jamen det er da væsentligt sjovere at sælge derovre. Det er en anden kundegruppe, der kommer og køber, de skeler ikke så meget til priserne, siger Erling Bonde. 

Og det er en god forretning at sælge kvæg til københavnerne - visse udskæringer får Erling Bonde 50 procent mere for på den anden side af Storebælt. 

- Det er de finere udskæringer, og sådan en ting som den der nyretapper, som jeg aldrig har hørt om. Jeg troede faktisk, det var noget, vi gav hunden. Men det lyder til, det er en rigtig fin udskæring.   

Omsætning af nyretapper fire- og femdoblet

Hos slagteren Cleavers i Torvehallerne glæder de sig over deres nye leverandør.

- Vores omsætning af nyretapper er både fordoblet, fire-doblet og fem-doblet, siger slagter Mikael Svendsen fra Cleaver's Meat Market. 

Ud over nyretapperne sælger slagteren også masser af kohaler og kohjerter. Det er udelukkende kvægracen Angus fra Økogårdene Skjern-Enge, der bliver solgt i Torvehallerne.