Skives dårligste busrute

SF's Ungdom har kåret Skives dårligste busrute og kører nu selv ruten på søndag i protest.

Rute 411 mellem Skive og Virksund er Skives dårligste busrute. Tæt efter var ruten mellem Selde og Skive. Det er resultatet af den afstemning, SF's Ungdom i Skive har stået bag den sidste måned.

- Vi har fået markeret, at der er busruter her i kommunen, der gør det rigtig svært for mange at have et socialt liv til at fungere, især ældre og unge mennesker, som ikke har kørekort og selv kan bestemme, hvornår de vil ind til vennerne i Skive, siger Thomas Korsgaard, SF Ungdoms lokalformand i Skive i en pressemeddelelse.

Lejer bus selv

Nu lejer de unge SF'ere selv en bus og kører ruten søndag den 20. februar.

- Når regeringen og Dansk Folkeparti sætter priserne op og sænker kvaliteten, så må SF og SFU jo træde til. Så vi kører da bare selv ruten, siger Thomas Korsgaard.

De unge SFU'ere vil denne ene gang køre ruten for at markere deres utilfredshed, med en humoristisk tilgang.

- Vi kunne råbe og skrige, det tror vi bare ikke virker, hvis man vil have ændret noget. Derfor laver vi denne sjov happening i stedet, siger Thomas Korsgaard.

Alle interesserede kan komme med på turen den 20. februar der starter i Skive på rutebilsstationen klokken 12, hvorefter bussen vil køre til Virksund og derefter tilbage til Skive.