Skive-sprinter vandt DM

Morten Dalgaard Madsen var suveræn på 100-meteren ved DM i Odense

Danmarks hurtigste løber hedder Morten Dalgaard Madsen. Ved lørdagens DM i Odense levede den 19-årige sprinter fra Skive op til favoritværdigheden ved at vinde 100 meter-finalen med et kvart sekund foran nummer to.

En stærk modvind gjorde, at vindertiden blev så relativt beskeden som 10.80 sekunder - et pænt stykke fra de 10.38 sekunder, som han løb på for nylig ved junior-VM.

I længdespring lå Morten Jensen fra Sparta længe til at vinde sin 10. titel, men i allersidste runde gik den 21-årige Andreas Trajkovski forbi med et spring på 7,60 meter, og dermed måtte den nordiske rekordholder for første gang siden 2003 tage til takke med sølv.

Lørdagens største overraskelse var, at den EM-udtagne stangspringer Caroline Bonde Holm (Sparta) ikke formåede at forsvare sin titel.

En drilsk sidevind gjorde det svært for stangspringerne, og den danske rekordholder måtte udgå efter at have fejlet sine tre forsøg på åbningshøjden 4,05 meter. Titlen gik overraskende til Line Renée Jensen fra Randers Freja med 3,85 meter.

Dagens bedste resultat stod Nick Ekelund-Arenander for, da han vandt 400 meteren i 46.36 sekunder. Trods en generende vind var det kun 0.13 sekunder fra den mesterskabsrekord, som det danske EM-håb satte i fjor.