Skive-soldater skal fjerne våben i Syrien

I disse dage er medarbejderne på Skive Kasserne ved at opbygge en kommandocentral. Her kan de udsendte soldater i Syrien få hjælp, når de skal fjerne kemiske våben fra landet. Foto: Forsvarets Tv

Syv soldater fra Skive er rejst til Syrien for at transportere kemiske våben ud af landet. De er alle uddannet hos Ingeniørregimentet i Skive, hvor medarbejderne i disse dage er ved at opbygge en kommandocentral.

Skal hjælpe kollegaerne i Syrien

Fra kommandocentralen i Skive skal medarbejderne hjælpe kollegaerne i Syrien med at beregne mulige scenarier, hvis nogle af de kemiske stoffer slipper ud.

- De har ikke selv beregningskapacitet om bord, så hvis der sker et uheld fra en af containerne med kemiske stoffer i, kan vi beregne fareområde og sende det ned til dem, siger Pia Brøner, der er kaptajn ved Area Control Center på Skive Kasserne.

Beredskabsstyrelsen hjælper også

Udover de syv soldater fra Skive hjælper også Beredskabsstyrelsen. De har sendt to eksperter med til Syrien. Den ene her fra Herning.

- Det han er specialist, i det er at køre til kemikalieulykker i Danmark, så han er specialist i at møde kemikalieulykker så der ikke er nogen der kommer til skade, siger Ole Mæhlisen der er kolonnechef ved Beredskabsstyrelsen Midtjylland.

Det er FN der står bag missionen med at fjerne de kemiske kampstoffer fra Syrien. Soldaterne skal være af sted i cirka seks måneder med mulighed for forlængelse.