Skive skal være hjemmebane for landshold

Skive IK bliver hjemmebane for landskampe for ungdomshold.

Jesper Møller, formand for DBU
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

I fremtiden skal Skive IK være hjemmebane for ungdomslandskampe i fodbold. 

DBU og Skive Kommune har lavet en samarbejdsaftale, hvor der både bliver forskellige aktiviteter for klubberne i kommunen og for børnene, så flere kommer til at spille fodbold, men altså også et samarbejde der bringer landskampe til Skive Kommune.

- Det kunne være en U-21 landskamp, men det kan også være kampe på pige- og drengesiden. Jeg tror, jeg skal passe på med at love for meget i dag, men vi kommer med landskampe til Skive, for det har vi skrevet under på, siger Jesper Møller, formand for DBU. Og han tør godt love, at der bliver mere end een landskamp.

EM eller VM i straffespark

Andre aktiviteter i samarbejde mellem DBU og Skive Kommune, er også på tegnebrædtet.

- Det er godt at have noget lokalt, noget sundhed, fodbold og voksenmotion, men vi skal også have noget synligt. Det kunne være EM og VM i straffespark inde på byens Torv, når I har fjernet isen derinde, og en masse andre aktiviteter. Det vigtigste er, at vi har en borgmester og et byråd, der bakker op, slutter Jesper Møller.

Fem U-landskampe de næstkommende år

Skive Kommunes borgmester, Peder Christan Kirkegaard, Venstre, tør godt sætte antal på de landskampe, der indgår i aftalen mellem DBU og Skive Kommune. Hele fem kampe skulle det gerne blive til  på Spar Nords Arena i Skive, over de kommende år. Og kommunen har en klar strategi med samarbejdet.

- Vi vil gerne være med til at fremme fodbolden, og vise, hvad nogle af vores aller dygtigste drenge og piger og unge, indenfor fodbold, kan, siger Peder Christian Kirkegaard, som glæder sig til at få mere opmærksomhed omkring Skive.