Skive ramt af fåresyge

Usædvanligt udbrud af fåresyge på Skiveegnen. Sygdommen har ramt flere voksne, og nu opfordrer Sundhedsstyrelsen til, at man lader sig vaccinere.

faresyge001.jpg

Normalt bliver kun 25 voksne ramt af fåresyge i hele landet hvert år - men nu har hele 10 voksne i og omkring Skive fået sygdommen. Det får Sundhedsstyrelsen til at advare mod sygdommen - og styrelsen anbefaler, at voksne op til 35 år, som bor på Skive-egnen, bliver vaccineret mod fåresyge, hvis de ikke tidligere er blevet det. Sundhedsstyrelsen opfordrer også forældre til at sørge for at få deres børn over 15 måneder vaccineret.

Kan give meningitis

Fåresyge er en virusinfektion, men den smitter dog kun ved nærkontakt.Den sjældne sygdom giver høj feber og hævede kirtler. Øreflipperne stritter, og den syge kommer til at se "fåret" ud. Det er ikke usædvanligt, at den syge også får meningitis som følge af fåresygen. Mænd kan blive sterile, og gravide kvinder kan abortere, hvis de får sygdommen tidligt i graviditeten.

Se reporter Pauli Vendelbos direkte reportage fra Skive, hvor han talte med talsmand for de Praktiserende Læger i Skive, Klaus Darling:

Læs mere om fåresyge her:

 http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/faaresyge.htm