Skive måtte droppe omstridt praksis: Nu stiger sygefraværet

Der kommer mange flere sygemeldinger fra den lokale sprogskole efter at kommunen droppede et krav om besøg hos en sygeplejerske.

210715skivekommune.jpg

Sygefraværet blandt eleverne på sprogskolen i Skive er steget markant, siden kommunen sidste år blev tvunget til at droppe en omstridt praksis, der betød, at flygtninge og personer i aktivering skulle møde op hos en sygeplejerske, hvis de meldte sig syge.

Lisbeth Sander, der er sektionsleder i Skive Kommunes integrationsafdeling, oplyser, at fraværet i sprogskolen lå på 21-22 procent, da ordningen kørte. Og nu er fraværet så steget til mellem 30 og 35 procent. 

- Det er ærgerligt, men selvfølgelig skal det også være i orden lovgivningsmæssigt og juridisk, siger hun.

Skive Kommune valgte i januar 2018 selv at droppe den omstridte praksis efter en periode med hård kritik.

Vil prøve en ny ordning

Formanden for kommunens erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalg Goska Rasmussen (V) erkender, at ordningen med at kræve et besøg hos sygeplejersken var ulovlig. Men kommunen har bestemt ikke opgivet intentionen i den omstridte praksis og venter nu på et svar fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering for at få vurderet, hvor langt man kan gå uden at overtræde loven.

- Jeg håber, at vi får et meget klart svar, og på basis af det finder vi ud af, hvordan vores sygeplejerskeordning skal fungere i fremtiden. Jeg håber, at vi kan hjælpe vores borgere med at nedbringe deres fravær, så de er bedre rustede til at komme på arbejdsmarkedet. Det vil vi gerne hjælpe dem med.

- Men håber du på en ordning, som den i måtte sætte i bero?

- Det kan jeg simpelthen ikke svare på på nuværende tidspunkt, siger Goska Rasmussen.

2:14