Skive: Fodboldklub vil spiller-snyd til livs

Det er ikke usædvanligt at fodboldklubber snyder med spillernes alder, når de spiller kamp. Snyderiet foregår især i de laveste rækker, hvor resultatet er, at mange af de hold, der følger reglerne, får lammetæv. Det skal være slut, mener en lille klub ved Skive, som nu vil snyderiet til livs.

19Fodboldsnyd_0.jpg

Det er ikke usædvanligt at fodboldklubber snyder med spillernes alder, når de spiller kamp. Snyderiet foregår især i de laveste rækker, hvor resultatet er, at mange af de hold, der følger reglerne, taber. Det skal være slut, mener en lille klub ved Skive, som nu vil snyderiet til livs.

For i syv ud af ni kampe har et U/14-hold i den laveste fodboldrække fra Ørslevkloster IF tabt til deres modstandere. Det er der ifølge spillerne en rigtig god grund til:

- Ofte så er spillerne på modstanderholdet jo et godt stykke højere end os. Og en af dem har også overskæg, fortæller Søren Lunddorf, der spiller på Ørslevkloster IF's U14-hold.

Det sker, fordi flere klubber henter ældre spillere ind eller ligefrem snyder med spillernes alder. Nogle gange overtager en ældre spiller eksempelvis en yngre spillers navn.

Det dræber motivationen

Derfor overrasker det ingen, at holdet får "lammetæv", som spillerne kalder det.

- Det er jo ikke ligefrem det, der får flere til at spille fodbold, at man oplever den her uretfærdighed, siger træner i Ørslevkloster IF, René Bertelsen.

Nu vil Ørslevkloster IF snyderiet til livs. Også selvom klubben gerne indrømmer, at den også tidligere har snydt på lige linje med deres modstandere.

- Vi har selv været en del af det, men det er ikke ensbetydende med, at vi synes, det er ok. Men gør man ingenting ved det, så sker der ingenting, siger Rikke Østergaard, der er træner i Ørslevkloster IF.

Klager til DBU

Klubben er derfor begyndt at klage til DBU, hver gang modstanderen i følge dem snyder med spillerne på holdkortet.

Og hos DBU er de glade for, at debatten bliver taget, selvom de ikke har en oplevelse af, at mange klubber snyder.

Vi skal have en dialog i gang også mellem klubberne, så alle bliver opmærksom på, at det her ikke er en heldig måde at handle på, siger Johanne Berg, der er formand for DBU's regionale afdeling.

Hvis hverken trænere eller klubledelse er åben for dialog, så må klubberne meget gerne kontakte DBU's regionale kontorer, siger hun.

Det ER lovligt at tage to lidt ældre spillere med, hvis en klub ikke kan stille hold til en ungdomskamp. I så fald skal der søges dispensation. Og denne dispensation søges ifølge Skive-klubben sjældent.

Se mere om sagen i vores udsendelse 19.30:

2:56
Det er mere reglen end undtagelsen, når fodboldklubber snyder med ungdomsspilleres alder: