Skive fjerner sig fra direkte oprykning til Superligaen

En smal udesejr i topopgøret mod Skive sendte Hobro tilbage på vindersporet på førstepladsen i 1. division.

Skive kunne spille sig på førstepladsen i 1. division med en hjemmesejr over topholdet Hobro. I stedet blev det til nederlag på hjemmebane for de blå-gule.

Skive kunne spille sig på førstepladsen i 1. division med en hjemmesejr over topholdet Hobro IK søndag eftermiddag.

Uafgjort ville betyde, at skibonitterne stadig holdt snor i gæsterne i jagten på den direkte oprykningsplads til Alka Superligaen, og sådan så det længe ud til at ende.

Det lige opgør savnede scoringer i første halvleg, men i kampens 67. minut fik Skive så en våd klud i ansigtet, da Mikkel Pedersen bragte Hobro foran 1-0.

Resultatet holdt kampen ud, og dermed tog Hobro fra på førstepladsen i rækken efter nederlag i de to seneste kampe.

Hobro topper med 53 point, mens Skive på andenpladsen følger efter med 48 point.

FC Helsingør udfordrer stadig andenpladsen, men ude mod Nykøbing FC tabte Helsingør 1-3.

Dermed indtager FC Helsingør stadig tredjepladsen, hvor klubben har 47 point i det tætte opgør om pladserne, der sikrer kampe om oprykning til den bedste række.

Vendsyssel FF og FC Roskilde følger efter med 46 point hver på de næste pladser, og ingen af klubberne tog afgørende fra i den jagt, da de spillede 0-0 i Roskilde.

I bunden har Næstved længe lignet en sikker nedrykker, og trods tre point til Nykøbing FC, der lå lige over nedrykningsstregen inden søndagens kampe, så gjorde Næstved selv, hvad holdet kunne.

Hjemmesejren på 2-0 over FC Fredericia betyder, at Næstved stadig ligger til nedrykning og har fem point op til netop Fredericia.

Fremad Amager slog HB Køge 2-0, mens Vejle og AB delte med 2-2.

Der resterer fire spillerunder i den næstbedste række.