Skive fH trækker kvindehold ud af ligaen

Skive har ikke råd til to hold på liganiveau. Derfor trækker klubben kvindeholdet ud af landets bedste række. (Arkivfoto)

Skive_FH.jpg

For bare to uger siden sikrede Skives kvindehold sig endnu en sæson i landets bedste håndboldrække. Men på et møde onsdag morgen med sponsorerne anbefalede bestyrelsesformand Mogens Garder at trække holdet ud af ligaen. Og blandt sponsorerne var der opbakning.

- Vi har givet en orientering omkring situationen og opstillet nogle scenarier og anbefalinger, og det var der fuld opbakning til, fortæller Mogens Garder.

- Det er utopi at tro, at vi kan gennemføre det her, så vi har anbefalet at overlade pladsen til en anden, fortsætter han.

To hold i ligaen er dyrt

Herreholdet i Skive fH spillede sig i ligaen med to sejre over Lemvig-Thyborøn, men klubben har ikke råd til to ligahold.

- Rent økonomisk er det svært med to hold på det niveau, siger bestyrelsesformanden.

Udover økonomien har 11 af de 16 spillere, der var med til at sikre at kvindeholdet blev i ligaen, meddelt, at de skifter til andre klubber.

- Det gør, at vi må vurdere, om vi kan etablere et hold, og om det har en sportslig berettigelse til at være i ligaen, siger Mogens Garder.

Bestyrelsen har godkendt beslutningen.