Skive får ny borgmester

Flemming Eskildsen (V) takker af efter 24 år som borgmester.

Venstre-borgmester Flemming Eskildsen har været borgmester i 24 år, først i Sundsøre Kommune, senest, efter kommunalreformen, i Skive. Nu takker han af.

- Jeg har aftjent mine værnepligt. Jeg har været i kommunalpolitik i 24 år, og nu synes jeg, det er på tide at give posten videre, siger Flemming Eskildsen til TV MIDTVEST.

Ved valget i 2009 fik Venstres Flemming Eskildsen 4380 personlige stemmer og vandt borgmesterkæden. Ekildsens største modstander var socialdemokraten Per B. Jeppesen, og han fik 6443 personlige stemmer.

11000 stemmer i spil

Heller ikke Per B. Jeppesen har valgt at stille op denne gang. Dermed er der næsten 11000 personlige stemmer fra sidste valg, som skal ud at finde en ny ejer.

Fire borgmesterkandidater på spring

Borgmesterkandidater denne gang er fra Venstre, Socialdemokraterne, Radikale Venstre og SF.

Den erfarne er Venstres Peder Christian kirkegaard, som har siddet som viceborgmester under skiftende borgmestre de seneste 20 år.

Socialdemokraterne har Ole Priess, som har siddet i byrådet en enkelt periode, og som sprang til, da partiets oplagte arvtager, Peder Christensen, sprang fra.

Ditte Staun er spidskandidat for Radikale Venstre mens SF forsøger sig med Anders Bøge.

Radikale og SF peger som udgangspunkt på deres egne borgmesterkandidater. Venstre har lige nu 12 af 31 pladser i byrådet.