Skive-cykelryttere tester bjergformen i Spanien

I Alicanteområdet tester Skiveholdet Coloquick Cult formen på deres træningslejr

Coloquick
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Regionens bedste cykelhold er lige nu på træningslejr i Spanien, og der skal lægges ekstra energi i træningen. Coloquick Cult kan nemlig se frem til en sæson med hård konkurrence.

I nærheden af Alicante findes et bjerg. Et bjerg på 6,5 km, som stiger mellem seks og otte procent. Og det er her, Coloquick Cult rytterne får testet bjergformen. En test, hvor lungerne skal køres ud af kroppen, og gøre dem klar til sæsonen. For konkurrencen i Danmark er hårdere end nogensinde. 

- Vi skal have fundet et ekstra gear frem. Men det er også en motivationsfaktor, som skal sikre, at alle løb bliver spændende, forklarer sportsdirektør i Coloquick Cult, Christian Andersen.

I første omgang står den på indbyrdes konkurrence på bjerget ved Alicante. Her kæmper blandt andet veteranen Martin Mortensen fra Holstebro-Herning området med det nye håb fra Thy Jonas Vingegaard Rasmussen. Og de har begge selvtillid inden turen op ad skråningen.

- Den skal bare have fuld gas fra starten af, siger Jonas Vingegaard Rasmussen.

- Det er sådan et bjerg, jeg godt kan tage på den store klinge, for jeg kan godt træde nogle watt. Så må vi se om jeg slår ham, men mon ikke. Jeg har jo lidt mere rutine, siger Martin Mortensen.

Træningslejren skal ikke kun bruges til at afpudse formen. Rytterne skal også finde deres plads i kæden - og have styrker og svagheder frem i lyset.

- Vi har nogle ryttere der kører rigtig godt opad, vi har nogle ryttere der er gode på flad bane, og så har vi nogle, der er bedst i afslutningen, forklarer sportsdirektør Christian Andersen. 

På træningslejren er der også udtagelse til det første løb. Her er veteranen Martin Mortensen selvskrevet. Men til bjergtesten ved Alicante, må han se sig slået af den unge spire Jonas Vingegaard Rasmussen. Jonas satte nemlig bedste tid af alle på bjerget.

- Det er jeg rigtig godt tilfreds med, jeg gav mig i hvert fald 100% og fik kørt mig helt ud, forklarer han med et tungt åndedræt efter målstregen.

Sæsonens hovedmål for Skiveklubben er Danmark Rundt. Men i første omgang gælder det Normandiet Rundt - og her er både Martin Mortensen og Jonas Vingegaard Rasmussen udtaget til truppen. 

2:18
Regionens bedste cykelhold er lige nu på træningslejr i Spanien