Skive-borgmester om spareplan: Voldsomt slag

Region Midtjyllands spareplan vil ramme hårdt i Skive, mener byens borgmester. Regionen vil lukke afdelingen for genoptræning af folk, der har haft en hjerneskade

290415skivesygehus.jpg

Region Midtjylland har planer om at lukke de 34 sengepladser, der er plads til i neurorehabiliteringen i Skive. En afdeling, som regionens spareforslag vil flytte til neurocentret i Hammel.

- Jeg synes, det er et voldsomt slag, som man retter mod Skive og især mod Sundhedshuset. Så derfor håber vi selvfølgelig ikke, at det bliver realiseret, og vi vil også kæmpe alt det, vi kan, siger borgmester i Skive, Peder Christian Kirkegaard (V).

Genoptræningen af patienter med hjerneskader er den sidste egentlige sygehusafdeling i Skive, hvor patienterne er indlagt. Forsvinder afdelingen vil byen miste næsten 100 arbejdspladser. Derudover er byens akutklinik og akutbil også med i spareplanen.

Regionen forventer at kunne spare ni millioner kroner om året ved at samle patienterne i Hammel.

- Vi kan spare penge ved at samle nogle funktioner, fordi så får vi nyttiggjort de personalemæssige ressourcer bedre. Og det tror jeg på visse områder er udviklingen, siger Ole Thomsen, der er Koncerndirektør i Region Midtjylland.