Skive: Bedst til at lave børn

Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet i Skive er landets bedste.

010311_Fertilitet.jpg

Kniber det med at blive gravid efter naturmetoden, vil Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet i Skive været et godt bud på en plan B. Ingen af landets offentlige fertilitetsklinikker kan nemlig tilbyde ufrivilligt barnløse bedre chancer for graviditet.

Med en succesrate på 32 procent ligger klinikken i Skive i top - og samtidig markant bedre end de 23 procent, som er gennemsnittet for alle landets ni offentlige fertilitetsklinikker.

Færre tvillinger i Skive

Tallene stammer fra Dansk Fertilitetsselskabs nye statistik for 2014. Samtidig med de mange graviditeter er det lykkedes Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet i Skive at holde andelen af tvillingegraviditeter nede på otte procent. Det er en anelse bedre end landsgennemsnittet for offentlige klinikker.

65 procent af de behandlede kvinder fik kun lagt ét æg tilbage i livmoderen. Det har også betydning for kvindernes velbefindende - gener og komplikationer bliver mindre, jo færre æg der bruges i behandlingen.

- Vi er både glade for og stolte af, at det er lykkedes os at øge antallet af graviditeter samtidig med, at vi har brugt færre befrugtede æg i behandlingen, siger klinikchef Helle Olesen Elbæk fra Fertilitetsklinikken.

Det er ikke første gang, Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Skive går ud af Dansk Fertilitetsselskabs årsstatistik som Danmarks bedste.