Skipper: Det er ikke slut, bare fordi man kommer op i årene

Johan Jakobsen har været skipper på turbåden Margrethe d. 1. i ti år. Og han har ikke planer om at stoppe lige foreløbigt.

Johan Jakobsen er skipper på turbåden Margrethe d. 1. Det har han været i ti år.
Johan Jakobsen er skipper på turbåden Margrethe d. 1. Det har han været i ti år.
Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

Den samme rute tur efter tur flere gange om ugen. Johan Jakobsen har været skipper på turbåden Margrethe den 1. i ti år. Og det var egentlig lidt af et tilfælde, at den 79-årige blev sat sammen med Margrethe den 1.

- Jeg købte en båd af en af skipperne her på Margrethe. Han spurgte, om jeg ikke havde lyst til at blive skipper, og da jeg havde fået min første time, tænkte jeg, det kunne være meget sjovt, siger Johan Jakobsen.

Skipperen er tidligere tømrer. Et meget socialt job, hvor han ofte talte med mange forskellige mennesker. Da han gik på pension, ledte han efter noget, der kunne holde ham i gang.

- Tilbuddet dukkede op, og så gjorde jeg det. Det er vigtigt at holde sig i gang og få nogle udfordringer. Det hele er ikke slut, bare fordi man kommer op i årene.

Det giver indhold

Med jobbet som skipper fik Johan Jakobsen igen et socialt job.

- Det er en hobby, man har som arbejde. Man kommer i kontakt med en masse mennesker. Det giver en indhold, siger Johan Jakobsen.

Indholdet er vigtigt for ham, og derfor har han heller ikke planer om at stoppe lige foreløbigt. Men det er ikke noget, han helt selv bestemmer.

- Jeg bliver ved så længe, jeg synes, det er sjovt. Og så længe helbredet dur til det, siger Johan Jakobsen. Skipperne skal nemlig til sundhedstjek hvert andet år, så de er i topform, når de sejler rundt med de mange gæster. 

#Fordivielskermidtogvestjylland

TV MIDTVEST sætter i juli og august fokus på alt det, vi elsker ved vores region med kampagnen #fordivielskermidtogvestjylland. 
Vi tager ud og dækker begivenheder, møder mennesker og besøger steder, der er helt særlige for Midt- og Vestjylland. 
Du kan være med til at påvirke kampagnen. Skriv til os, hvor vi skal tage hen ved at sende dit tip til redaktionen@tvmidtvest.dk. Du kan også sende dine egne optagelser via Mobilholdet, læs mere om det her
Vær med: Hvad elsker du ved Midt- og Vestjylland?  

Herunder kan du se vores Facebook Live fra søerne i Viborg: