Skidt sæsonstart for FC Midtjylland

De forsvarende danske mestre tabte fredag aften i Aalborg og har nu kun et point efter de første to kampe.

De forsvarende danske mestre har fået en svær sæsonstart i Superligaen.

Fredag aften tog AaB tre point mod de danske mestre fra FC Midtjylland, som var på besøg i Aalborg.

Nordjyderne vandt 2-1 efter en scoring få minutter før tid, efter at AaB var bagud 0-1 pausen.

Midtjyderne sad på spillet i størstedelen af kampen, hvilket hjemmeholdet havde forberedt sig på ved at stille med en midtbane på fem mand og dermed kun med én angriber på toppen.

Den beslutning gjorde banens midte til en kampplads i opgøret, hvor flere hårde dueller og tacklinger fandt sted.

Især mestrenes Paul Onuachu skabte ravage i AaB-forsvaret. Det kastede også et mål af sig.

Kort før pausen fik AaB’s Jacob Rinne hånden på Paul Onuachus hovedstød efter et indlæg fra Jakob Poulsen, men derfra gik bolden blødt i nettet bag AaB-målmanden.

Målmandsdrop af Jesper Hansen

Fem minutter efter pausen fulgte FCM-målmand Jesper Hansen så trop, da han gik fejl af en lang aflevering ved feltet, som han lod passere.

Det udnyttede kantspilleren Rasmus Thellufsen, der udlignede til 1-1 ved at sparke bolden i et frit mål.

Så lignede det uafgjort, som ville have været FCM's andet uafgjorte resultat i sæsonstarten, efter at midtjyderne i første runde spillede 0-0 hjemme mod AGF.

Med få minutter tilbage af den ordinære tid slog AaB dog til på et hjørnespark.

Midtbanespilleren Oliver Abildgaard headede på overliggeren, hvorefter angriber Jannik Pohl halvflugtede riposten i mål i det lille felt.

Dermed tog AaB de tre point med 2-1 i Aalborg.

Dermed har FC Midtjylland ét point efter to kampe i denne sæsons Superliga, mens AaB er ubesejret og dermed har seks point.