Skattestigninger på vej i flere kommuner

Seks kommuner her i landsdelen overvejer en skattestigning, trods regeringens skattestop.

Bank_Mand_taeller.jpg

Flere kommuner er så hårdt presset økonomisk, at flere ikke ser anden udvej end at hæve skatten. Ifølge Politiken er der i alt 26 kommuner, der ønsker at hæve skatten - seks af den ligger i Midt- og Vestjylland. Det er Favrskov, Ikast-Brande, Morsø, Ringkøbing-Skjern, Silkeborg og Struer Kommuner.

- Det er en nødvendighe , hvis vi vil opretholde serviceniveauet i 2011, siger venstreborgmester fra Ringkøbing-Skjern Kommune, Iver Enevoldsen til Politiken.

Silkeborgs socialdemokratiske, Hanne Bæk Olsen er enig:

- Vi har planlagt massive besparelser for 2011, og alligevel er vi bekymrede for, om det er nok. Hvis vi ikke skal hæve skatten, så har vi kun den mulighed at sænke driftsudgifterne yderligere.

Vælger kommunerne at hæve skatten, bliver de dog straffet hårdt. For hver 100 kroner de får ind i ekstra skat, skal de aflevere 75 kroner til statskassen.

Måske også skattestigning i Lemvig

I Lemvig Kommune skal økonomi- og erhvervsudvalget på et møde tirsdag eftermiddag drøfte, om de også vil søge om at hæve skatten. Men borgmester Erik Flyvholm kan allerede nu sige, at der er stor sandsynlighed for, at de vil hæve skatten.