Skattekaos: Kommuner mangler millioner

Kaos hos Skat kan betyde serviceforringelser og højere skatter for borgerne i Midt- og Vestjylland. Viborg Kommune savner eksempelvis 70 millioner kroner i kommunekassen.

Skat_2520logo.jpg

Serviceforringelser og højere skatter for borgerne i Midt- og Vestjylland. Det er konsekvenserne af det IT-kaos der har ramt Skat og som betyder, at der mangler at blive inddrevet  3,4 milliarder kroner hos borgerne.

I Ikast-Brande mangler kommunen 20 millioner kroner som de har ude i restance hos borgerne. Det kan være i manglende betalt skat, ejendomsskat og underholdsbidrag.

Ringere service til borgerne

Konsekvenserne er ifølge borgmester Carsten Kissmeyer (V), at borgerne får ringere service. På den lange bane kan det betyde højere skatter.

- Det er katastrofalt, at kommunen står og mangler de penge. Og det værste er, at de penge skyldnere ikke betaler, dem kommer andre skatteborgere til at betale, siger Carsten Kissmeyer til TV MIDTVEST.

Endnu værre står det til i Viborg Kommune. Her mangler 70 millioner kroner i kommunekassen. Dem vil kommunen hellere end gerne have inddrevet. Derfor er meldingen til regeringen klar:

- Regeringen må smide håndklædet i ringen. Vi kan gøre det bedre, og vi kan gøre det hurtigere, siger Torsten Nielsen.

Håber på decentral løsning

Kommunerne håber nemlig på, at regeringen vil gå med til at lade kommunerne selv kan få lov til at inddrive restancerne. Det vil de gerne gøre ved at hyre pantefogeder til at arbejde for kommunen.

Kristian Pihl Lorentzen er positiv overfor kommunernes forslag:

- Det vil regeringen se positivt på og vi vil nu forhandle med KL om at finde en løsning, siger han.

Personligt vil han gerne slå for en mere decentral løsning på området.

Se mere om sagen klokken 19.30:

1:58
Serviceforringelser og højere skatter for borgerne i Midt & Vestjylland . Det kan blive konsekvenserne af det IT-kaos der har ramt Skat.