SKAT-medarbejders advokat efter dom: - Dybt rystende

Mens hovedmanden bag overfaldet af SKAT-medarbejderen har accepteret sin straf, er den forurettede kvinde skuffet over dommen.

1:34

- Det er dybt rystende.

Sådan lyder reaktionen fra SKAT-medarbejderens bistandsadvokat Rikke Wagenblast Sørensen overfor TV MIDTVEST, efter der fredag middag faldt dom i sagen om et overfald på selv samme medarbejder i foråret.

- Det er efter min bedste overbevisning en meget mild dom. Jeg synes også, man kunne læse på forsvarets reaktion, at de synes, dommen var acceptabel set med deres øjne.

- Jeg har talt med forurettede, og hun er ligesom jeg ked af det og skuffet over dommen, siger Rikke Wagenblast Sørensen.

Gerningsmanden, den 37-årige Mahmoudreza Mirsepasi fra Københavnsområdet, blev idømt halvandet års fængsel for at have bestilt sin bror og en anden mand til at overfalde og tæske skattemedarbejderen på hendes hjemmeadresse i Bording i marts måned 2017.

Overfaldet kostede hende både brækkede ribben og kæbe som følge af knytnæveslagene. Et overfald, Mahmoudreza Mirsepasi havde betalt 50.000 kroner for.

Og mens SKAT-medarbejderen er skuffet over afgørelsen har den nu dømte Mahmoudreza Mirsepasi valgt at acceptere dommen, der er en passende en af slagsen ifølge hans forsvarer Mette Grith Stage.

- Jeg synes, det er en hård dom, men omvendt er det også en slem forbrydelse, så selvom den er hård, ligger den efter vores opfattelse i det rigtige niveau.

For mild en straf

Det ændrer dog ikke på, at den forurettede kvindes bistandsadvokat Rikke Wagenblast Sørensen gerne havde set en hårdere straf i sagen, som er den første af sin slags i Danmark.

- Jeg havde håbet på fire års fængsling, fordi jeg synes, det er meget samfundsrelevant, når man går ud og opsøger en skattemedarbejder og bestiller et overfald på hende ved hendes private hjem.

- Vi taler om en medarbejder, der bare har passet sit arbejde, lyder det fra Rikke Wagenblast Sørensen.

Sagde undskyld i retten

Ifølge forsvarer Mette Grith Stage valgte Mahmoudreza Mirsepasi blandt andet at acceptere sin straf, fordi han godt var klar over, han måtte betale en pris for sine handlinger.

- Han er utrolig ked af det, han iværksatte i sin tid. Han var i en presset situation dengang, og det var det, der gjorde, at han traf den her fatale beslutning. I dag kan han godt se, det var forkert.

- Han var meget berørt i retten, og han undskyldte også mange gange overfor den forurettede og bad om hendes tilgivelse. For ham er det en del af renselsesprocessen at modtage straffen, siger Mette Grith Stage. 

2:14