Skat: Der er penge i gymnastik

Myndighederne kan tjene op mod en million på at tage til gymnastik.

180412_Skat_gule_plader.jpg

Medarbejdere fra Skat og Midt- og Vestjyllands Politi lurede i kulissen, da der den 13. april var gymnastikopvisning i messecentret i Herning.

Det var dog ikke gymnastikken, der trak - skattefolkene koncentrerede sig i stedet om parkeringspladserne og biler på gule nummerplader. Biler, der er 100 procent registrerede til erhvervskørsel, må ikke bruges til private formål - men det var der tilsyneladende en hel del tilskuere, der havde glemt.

- Der er åbenbart også penge i gymnastik. Af de 17 biler, der i denne forbindelse blev kontrolleret, var der 12 biler, som vi skal se nærmere på. Reguleringerne vedrørende disse 12 biler kan nemt vise sig at overstige en millioner kroner, siger Jan Laursen fra Skat Midtjylland.

Skat undrer sig over, at der stadig er mange bilister, der kører i firmabiler uden at have styr på reglerne. Skattefolkene mener, at der ofte er  tale om fortsætlige forhold - altså bevidst snyd. Og så kan det blive en dyr omgang for snyderne - udover regulering af skat og moms vil det betyde en bøde.