Skaldyrs-delikatesser fejres på nye frimærker

PostNord markerer Danmarks førsteplads som skaldyrs-eksportør med nye frimærker.

Taskekrabbe.
Taskekrabbe.
Foto: Svend Bonde.

Danmark er EUs største eksportør af skaldyr, og det skal fejres. Derfor sender PostNord mandag nye og helt særlige frimærker på gaden.

De fem nye frimærker er udsmykket med motiver af henholdsvis en jomfruhummer, en blåmusling, en nordsøreje, en limfjordsøsters og en taskekrabbe. 

- De danske farvande vrimler med skaldyr, som er populære på de danske borde, men særligt anses for at være gastronomiske delikatesser i Sydeuropa. Det vil vi gerne være med til at fejre med fem nye frimærker, der viser flotte og dekorative versioner af nogle af de mest almindelige danske skaldyr, siger Martin Pingel, der er designchef i PostNord frimærker. 

Svend Bonde, der indehaver af Glyngøre Shellfish, er idémanden bag de nye frimærker. Ideen opstod 

- Skaldyr er mit livsværk som erhvervsfisker og er samtidig er en helt central del af Danmarks eksport. Derfor syntes jeg, at de danske skaldyr ville være et velegnet tema til en række frimærker. At se min idé realiseret på fem frimærker nu er en meget stor oplevelse, siger Svend Bonde. 

Erhvervsfiskeren håber desuden, at det måske kan inspirere flere herhjemme til at spise danske skaldyr. 

- I stedet for at købe det hele i udlandet, så kan vi jo lige så godt bruge nogle af de friske skaldyr, vi selv har, siger Svend Bonde. 

Frimærkerne koster 8 kroner pr. styk, og de kan derfor kun bruges til almindelige breve. Hvis det stod til Svend Bonde, skulle de nye motiver dog ikke være forbeholdt brevene.  

- Det ser jo smukt ud på de få breve, vi trods alt stadig sender, og måske skulle PostNord overveje også at sætte dem på pakkerne. Dem sender vi jo stadig, siger Svend Bonde.