Tre års fængsel: Lettisk mand dømt for trafikdrab på mor og børn

En ung lettisk mand er dømt skyldig for spirituspåvirket og uagtsomt at forårsage tre personers død i begyndelsen af december. Nu skal han i fængsel.

Ulykke på Hodsagervej
Foto: Christian Fomsgaard, TV MIDTVEST

Torsdag eftermiddag er der faldet dom i sagen mod en 24-årig mand fra Letland. Edijs Bukelis er dømt skyldig i uagtsomt manddrab den 9. december sidste år og skal tre år i fængsel. Det har byretten i Herning netop besluttet.

Med en promille på 1,46 kørte han med minimum 137 km/t på Hodsagervej sydøst for Holstebro. Her ramte han en Citroën C1, hvori en kvinde og tre børn sad. Den 41-årige kvinde, hendes 9-årige søn og 7-årige datters 7-årige veninde døde i forbindelse med ulykken. Datteren blev kvæstet, men overlevede.

Anklageren gik efter tre år og ni måneders fængsel, mens forsvareren mente, at den unge mands handling allerhøjest kunne give tre års fængsel.

Et springende punkt i sagen var, om manden med sin kørsel havde udvist særlig hensynsløshed. Det mente dommer og domsmænd, at han havde.

Manden mister førerretten i ti år og har fået indrejseforbud i Danmark for altid.

Mor og to børn dræbt

Midt- og Vestjyllands Politi modtog den 9. december sidste år klokken 10:39 en anmeldelse om et sammenstød mellem to personbiler. Ulykken skete på Hodsagervej ved Brogårdvej.

Vidner oplyser til politiet, at en personbil holder og venter på at dreje til venstre ad Brogårdvej fra Hodsagervej. Den bliver påkørt bagfra af en anden personbil. En 41-årig kvinde og en syv-årig pige dør på stedet. Kvindens ni-årige dreng dør senere af sine kvæstelser.

Politiets undersøgelser viste, at manden ikke havde kørt under 137 kilometer i timen på ulykkesstrækningen. Et vidne, der kom kørende i modsat retning på ulykkesdagen, brugte i retten udtrykket "hasarderet" om kørslen.

- Bilen kom kørende uden lys i fuld fart. Den trækker ud mod midterlinjen, så jeg må trække ud til højre, forklarde kvinden i retten.

Hun var overbevist om, at hun var vidne til en politijagt på grund af bilens hastighed. 

Høj promille og uden kørekort

Det fremgik af anklageskriftet mod manden, at manden var påvirket af alkohol ved sammenstødet. Senere viste det sig, at hans promille var på hele 1,46, da han bragede op i den lille Citroën C1, som de tre dræbte sad i.

Manden havde heller ikke sikkerhedssele på, da han bagfra kørte op i kvindens bil og fik den skubbet 64 meter fremad.

Hans egen bil - en sølvgrå Ford Mondeo - fortsatte 75 meter hen ad vejen og ud i rabatten, før den holdt stille.

Under retssagen i Herning viste det sig, at den 24-årige mand forsøgte at erhverve kørekort to gange i sit hjemland, men begge gange dumpede han. Det forhindrede ham dog ikke i at køre spritkørsel hjemme i Letland. Det blev han dømt for i 2017.

Forsvaren i sagen oplyser, at den 24-årige lette ikke ønsker at anker dommen.

2:53
I dag blev 41-årige Britta Krarup Møller og hendes niårige søn Villads bisat. Begge blev dræbt af en spritbilist.