51 år efter togulykke: - Skal ofrene hjælpes vil det være som at åbne pandoras æske

Dansk Folkeparti er klar med hjælp til ofrene for togulykken for 51 år siden. Socialdemokraterne er mere tøvende i deres syn på sagen.

Karin Gaarsted ser det ikke i udgangspunktet som en statslig opgave at hjælpe ofrer for gamle ulykker.
Karin Gaarsted ser det ikke i udgangspunktet som en statslig opgave at hjælpe ofrer for gamle ulykker.

Er der en frist for, hvor lang tid man kan vente og stadig få offentlig hjælp til at bearbejde en traumatisk oplevelse?

Det er det relevante spørgsmål, der er blevet aktuelt efter TV MIDTVEST de seneste dage har fortalt, hvordan en gruppe mennesker stadig lider under den togulykke de var en del af for 51 år siden. 

Dansk Folkeparti har i kølvandet på dækningen været positivt stemt overfor at hjælpe, selvom episoden indtraf for mere end 50 år siden. Netop tiden er afgørende for, at Socialdemokraternes medlem af sundhedsudvalget Karin Gaarsted er mere afventende. 

- Jeg ved ikke helt, om staten bare skal træde til efter mere end halvtreds år. Vi kan jo ikke bare tildele dem fra togulykken hjælp, så skal vi også give hjælp til mennesker fra alle mulige andre ulykker og overgreb.

- Derfor vil det være en pandoras æske at begynde at give hjælp, en æske vi slet ikke ved, hvor stor i grunden er, lyder det fra Karin Gaarsted til TV MIDTVEST. 

I TV-indslag på TV MIDTVEST har overlevne fra ulykken fortalt, hvordan der ingen krisehjælp var dengang. I stedet blev de rådgivet til at tage nervemedicin, hvis de oplevede ubehag som følge af de traumer de led af som følge af ulykken. 

11:30
Lyntogs-ulykken, der ikke vil gå væk, er fortællingen om den værste togulykke i nyere tid herhjemme