Skal Morten Andersen have sin egen vej?

Det mener Leo Clemensen fra Struer, som er vild med NFL og Morten Andersen

Morten Andersens Boulevard
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Leo Clemensen er vild med NFL og Morten Andersens bedrifter.

- Jeg tror ikke, at de fleste danske forstår hvor stort det er, at han er kommet i Hall of Fame, forklarer Leo.

Faktisk er det så stort for struerboen, at han på Facebook har foreslået, at Bremdalvej skal skifte navn.

- Jeg har været pakkepost her i Bremdal i 25 år, og jeg har altid spekuleret over, hvorfor vejen hedder Bremdalvej. For alle folk ved jo herude i Bremdal, at vi er i Bremdal. Derfor synes jeg det er logisk at det er den man opkalder efter Morten Andersen, forklarer Leo.

Den idé synes borgmesteren umiddelbart godt om.

- Det er en spændende idé. Der er mange måder at hylde én af byens store på. Det er én af måderne, siger Struers borgmester Mads Jakobsen.

Leo Clemensen har ikke bare fostret idéen, men har også et par konkrete bud på vejnavne.

- Den kunne hedde Morten Andersen Gade, Morten Andersen Road (det er sådan lidt mere amerikansk) og så min favorit Morten Andersens Boulevard, fortæller Leo Clemensen.

- Jeg tror faktisk ikke, at vi har en boulevard i Struer, så det er lidt sjovt, griner borgmester Mads Jakobsen.

I 28 år har Hanna Mikkelsen haft styr på de 280 km veje i Struer kommune. Hun synes ligesom borgmesteren, at det er et sjovt forslag, men så heller ikke mere end det.

- Fordi vi har et princip om, at det er kun er døde der bliver opkaldt veje efter, forklarer Hanna Mikkelsen, som er Vejingeniør i Struer Kommune.

Det er helt normal kutyme i de fleste kommuner, men der undtagelser. I 2008 fik Johnny Madsen f.eks. sin egen vej i barndomsbyen Thyborøn. Og i Herning nåede den tidligere borgmester Hilmar Sølund sidste år at blive hædret med et stykke asfalt inden sin død.

Men det kommer formentlig ikke til at ske i Struer, for Morten Andersen lever som bekendt i bedste velgående. Men det er Leo Clemensen ligeglad med.

- Det kan jeg ikke se er et problem. For det er nu han skal hædres, ikke når han er død, forklarer Leo.

Og selvom borgmesteren er skeptisk vil han alligevel ikke afvise idéen.

- Hvis vi skal opkalde en vej efter nulevende personer. Så skal vi lige have en snak om det i byrådet først - og sådan en snak har vi faktisk aldrig haft før, siger borgmester Mads Jakobsen.