Skal bokse VM-kamp om en uge – alligevel hjælper hun til 24 timers løb

Bokseverdensmesteren Dina Thorslund bruger weekenden på at massere trætte ben på løbefestival i Viborg en uge inden, hun skal i ringen til karrierens største kamp.

Dina Thorslund har fået blå mærker i ansigtet af den hårde træning op til sin VM-kamp i næste uge.
Dina Thorslund har fået blå mærker i ansigtet af den hårde træning op til sin VM-kamp i næste uge.
Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

Udover et stort blåt mærke under hvert øje er det ikke til at se på verdensmesteren Dina Thorslund, at hun om blot en uge skal bokse en stor titelkamp i Struer.

I massageteltet til løbefestivalen 24 timers løbet i Viborg står hun nemlig weekenden igennem til rådighed for trætte løbere med ondt i benene sammen med hendes medstuderende fra fysioterapeutuddannelsen.

- Jeg har været med i de sidste par år. Heldigvis falder det på en fridag, hvor jeg alligevel skal slappe lidt af i kroppen, så det er derfor, jeg har tid til det. Det er altid hyggeligt herude, så jeg tænkte, at jeg godt lige kunne presse det ind i mit program.

- Det giver et afbræk, så jeg ikke hele tiden skal fokusere på mig selv. Det er rart at komme ud og slappe af sammen med nogen, man godt kan lide at være sammen med, lyder det fra Dina Thorslund.

Hård træning giver mærker

Men selvom det giver et afbræk at tage til løbefestival, så er mærkerne i ansigtet på Struer-bokseren ikke til at overse.

Dem har hun fået i en hård omgang sparring i den træning, som stort set fylder alt lige nu. Det skal man kunne klare som bokser, forklarer hun. 

- Det er bare en del af gamet. Sådan er det at være bokser, siger Dina Thorslund.

I marts blev hun WBC-verdensmester på hjemmebanen i Struer, og på lørdag venter næste store udfordring så, når hun skal forsøge at holde stimen på 11 professionelle sejre i træk kørende mod mexicaneren Yessica Munoz, der også får fornøjelsen af at møde Dina Thorslund i Struer.

Det bliver hendes hidtil sværeste modstander, lyder vurderingen, når den danske verdensmester selv sætter ordene på.  

- Det er en kæmpekamp, og det bliver en stor oplevelse i Struer. Jeg er sikker på, hun kommer med alt, hvad hun har. Det har hun også været ude at udtale sig om, så jeg forventer, det bliver min hårdeste kamp i min karriere, lyder det fra Dina Thorslund. 

- Jeg er i sindssygt god form. Jeg har aldrig været i bedre form i min karriere, så der er ikke noget at komme efter. Forberedelserne er gået super godt, så jeg forventer også, at jeg vinder.

- Må indrømme det ikke er optimalt

Derfor er det usædvanligt, at Dina Thorslund bruger sin boksefridag på at massere løbeben i Viborg med så kort tid til den store kamp. 

- Jeg må nok indrømme, at det ikke er 100 procent optimalt. Hvis det skulle være det, så skulle jeg tage hjem og sove mine otte timer. Det er lidt uheldigt, at det er en uge før, siger Dina Thorslund. 

- Men det er bedre end to dage før. Jeg har det sådan, at man også skal huske at have det sjovt. Jeg må bare sove lidt ekstra, når jeg kommer hjem.

Dina Thorslunds kommende VM-modstander er 27 år gammel og har bokset 19 kampe som professionel.