Vestjyde dømt i stor cigaretsmugler-sag: Skal betale tre millioner kroner og i fængsel

Den 46-årige mand og fem andre er en del af sagen, der når til Polen.

To polakker er også anholdt i sagen.
To polakker er også anholdt i sagen.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Et år og ni måneder - så en bøde på tre millioner kroner. Sådan lød dommen til en 46-årig vestjyde i mandags, der er involveret i en større sag om cigaretsmugleri. Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

- Den 46-årige har været med til at snyde og forsøge at snyde statskassen for et meget stort afgiftsbeløb ved at transportere og videresælge et stort antal cigaretter, som han vidste var indsmuglet. Det har retten vurderet skulle straffes med en længere, ubetinget fængselsstraf og en markant bøde, siger Mette Fladkjær, der er anklager hos Særlig Efterforskning Vest. 

Den 46-årige blev anholdt den 13. marts tidligere i år. Det skete som led i en koordineret aktion mod flere adresser i Jylland. I alt blev seks personer anholdt og sigtet for at have været en del af sagen. Samme dag blev tre millioner cigaretter beslaglagt i Polen og også to polske statsborgere blev anholdt.

- Den samlede sag er jo stor, fordi det er så stort et antal af cigaretter. Den 46-årige er så en lidt mindre del af den samlede sag, siger Mette Fladkjær.

Den 46-årige nægter sig skyldig. Han har anket dommen med påstand om frifindelse.