Skærpet dom i Gullestrup-sagen

Landsretten skærpede byrettens dom på 11 års fængsel til 12 år i eftermiddag. Det sætter ny dagsorden for rabat i samlivsrelaterede drabssager.

12VoGullestrup.jpg

Landsretten har netop skærpet dommen i den såkaldte Gullestrup-sag: 12 års fængsel til den dømte, den 43-årige Allan Hansen.

Byretten havde ellers givet den dømte 11 års fængsel, men nu har Landsretten altså besluttet at forhøje den straf.

Strafudmålingen var ventet med spænding, efter Allan Hansen i morges også i Landsretten blev kendt skyldig i mordet på sin samlever, Grethe Pedersen, på 46 år. Inden domsafsigelsen i dag havde rigsadvokaten nemlig erklæret, at Gullestrup-sagen skulle danne præcedens for andre samlivsrelaterede drabssager.

Hidtil har det været kotyme at drabsmanden fik rabat på straffen, hvis han boede sammen med eller var kæreste med sit offer.

Historiens forløb

Historien startede den 28. november 2007. Grethe Pedersen blev fundet dræbt i sit rækkehus. Hendes samlever, den 43-årige Allan Hansen, blev anholdt for drabet, men nægtede sig skyldig.

Den 26. november 2008 blev Allan Hansen dømt ved retten i Herning og fik 11 års fængsel. Han ankede øjeblikkeligt dommen til Landsretten, som altså i dag valgte at stadfæste skyldsspørgsmålet, samt at skærpe straffen til 12 år.

Parterne har nu 14 dages betænkningstid til at anke dommen.

Skuffelse og glæde

Forsvarsadvokat Torben Brinch Bagge var skuffet over dagens afgørelse, mens anklageren, statsadvokat Peter Brøndt Jørgensen glædede sig:

- Jeg er tilfreds med at Landsretten nu har vurderet at der ikke skal ydes rabat, når man slår sin kone eller samlever ihjel, i forhold til, hvis det var naboen, eller en, man ikke kendte, siger han.

Skal en drabsmand have rabat, hvis vedkommende har dannet par med offeret? Skriv din mening under videoerne!

Se interviewet med forsvarer Torben Brinch Bagge:

2:50

Se interviewet med anklager, statsadvokat Peter Brøndt Jørgensen:

2:18