Skægget har groet siden jul: - Bruger meget tid på at være julemand

Lastbilchauffør fra Ringkøbing har ladet skægget gro og brugt tusindevis af kroner for at blive den perfekte julemand i december.

Lasse Metzchen fra Ringkøbing kaster al sin fritid i at være julemand.
Lasse Metzchen fra Ringkøbing kaster al sin fritid i at være julemand.
Foto: Kristian Mørk Andersen

Hvis du nogensinde har undret dig over, hvor langt et julemandsskæg kan gro på et år, skal du bare kigge godt på Lasse Metzchen fra Ringkøbing.

Han har nemlig ladet sit skæg gro siden den 24. december sidste år for at ramme det helt rigtige julemands-look. For i år går han all in på livet som julemand.

- Jeg bruger rigtig meget tid på at være julemand. Han fylder faktisk en hel del. Men det er jo også december måned, lyder det fra Lasse Metzchen, der til dagligt er lastbilchauffør.

Lasse Metzchen i sin lastbil.
Lasse Metzchen i sin lastbil.

- Men selvfølgelig kommer mit arbejde i første række. Julemanden er en fritidsinteresse.

Lasse Metzchen har brugt 5.700 kroner på det helt rigtige julemandstøj. Det er købt hos en tryllekunstner i Horsens. I egne vendinger kalder han den fornemme dragt for ’deluxeudgaven’.

Og håret bliver passet og plejet grundigt hos frisøren. Faktisk har han været afsted til frisøren hele seks gange alene i år. Både hår og skæg skal have den helt rette nuance af julemand.

- Jeg har aldrig siddet så meget ved en frisør før, griner Lasse Metzchen.

Frisøren er aldrig blevet besøgt så flittigt som i år.
Frisøren er aldrig blevet besøgt så flittigt som i år.

- Jeg skal jo have klaret mine udgroninger. De er mørke, og jeg skal jo gerne have hvidt skæg som julemanden. Der er ikke nogen, som har bedt mig farve håret. Jeg synes bare, det ville være fedt.

Opskriften på den perfekte julemand

Men det er ikke kun det ydre, der skal være styr på for at fremstå som selveste julemanden. Fremtoning og et behageligt væsen er også en stor del af julepakken.

- Man skal være i børnehøjde. Når man kommer ind i et rum er det vigtigt, man ikke virker for stor. Så er man ikke så skræmmende som julemand, så tør børnene godt komme hen.

Lasse Metzchen overrasker en børnehave i Højmark.
Lasse Metzchen overrasker en børnehave i Højmark.

- Og så er det vigtigt ikke at have et genkendeligt armbåndsur på eller lignende, så folk kan kende dig, siger han.

Ikke nogen guldgrube

Livet som hårdtarbejdende julemand er ikke noget, man bliver millionær af ifølge Lasse Metzchen. Heller ikke selvom han skal ud til hele 21 steder juleaften. Det er lysten, der skal drive det.

- Det er ikke nogen guldgrube. Det kunne det måske godt være, hvis man gik efter det, men det kan jeg ikke finde ud af.

- Jeg gør det kun for sjov og som fritidsinteresse, siger Lasse Metzchen.

2:11