Skæbnedag for Vestjysk Bank

Sidste udkald for Vestjysk Bank, hvis de skal nå at få styr på solvensen, inden nye og strammere EU-krav træder i kraft imorgen.

Vestjysk Bank, Logo_paa_Mur.jpg

Tiden er ved at rinde ud for den hårdt trængte Vestjysk Bank. Imorgen træder nye og strammere EU-krav til solvensen i kraft.

Derfor er det sidste dag, hvor banken kan nå at skabe mere kapital, som kan leve op til de nye solvens-krav.

Vestjysk Bank har bebudet tiltag, der blandt andet betyder et salg af aktiver. Nytiltrådte bestyrelsesformand Vagn Thorsager, har tidligere fortalt, at der bliver arbejdet hårdt på at fintune bankens kapital. Nødplan kan blive nødvendig

Hvis ikke Vestjysk Bank ikke formår at nå i mål inden i morgen, så skal banken stå skoleret ved Finanstilsynet med en nødplan.

Og meget tyder på det kan blive en realitet. Vestjysk Bank regner selv med, at de nye eu-krav vil skære op til to procent af bankens solvens. Og så får banken svært ved at leve op til kapital-kravene.

Staten ejer godt 80 procent af aktierne i Vestjysk Bank, men banken nærer ingen forhåbninger om at staten vil agere redningsmand med en pose penge i sidste øjeblik.

Sidste år, forsøgte man at sælge aktiemajoriteten til en ny hovedaktionær i Vestjysk Bank, for at skaffe kapital. Med ryggen mod muren kan det meget vel blive den eneste løsning, mener bankforsker Lars Krull.

- Var det mig, der skulle rådgive, så ville jeg sige; få nu bundet en bunke penge i enden af Vestjysk Bank og få den sendt afsted til nogle, der varigt kan drifte den her kundebase, siger Lars Krull.

Ifølge Lars Krull har staten travlt, for banken bliver mindre og mindre værd. Han ser kun en løsning:

- Statens planer bør være at komme af med Vestjysk Bank hurtigst muligt til en køber, der er interesseret i at videreføre hovedparten af de kundeforhold, der er i Vestjysk Bank i dag, mener Lars Krull.