Sisto ude af startopstillingen

Der bliver ikke plads til den tidligere FCM-spiller Pione Sisto i Danmarks startopstilling til kampen mod Kroatien.

Pione Sisto har startet inde i Danmarks første tre gruppekampe ved VM. I aften er han ikke en del af startopstillingen. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Venstrebacken Jonas Knudsen får sin VM-debut søndag aften i Nisjnij Novgorod, når Danmark spiller VM-ottendedelsfinale mod Kroatien. Han starter i stedet for Jens Stryger Larsen på venstre back i opgøret, hvor Danmark spiller for at kvalificere sig til VM-kvartfinalen mod Rusland.

Læs også Unge fodboldspillere: Spår sejr til Danmark i aften

Derudover har Danmark lavet en enkelt ændring i forhold til det hold, som spillede 0-0 mod Frankrig i tirsdags. Danmarks første målscorer ved VM-slutrunden i Rusland, Yussuf Poulsen, er tilbage i startopstillingen efter at have afsonet karantæne.

Forwarden erstatter den tidligere FCM-spiller, Pione Sisto, der oprindeligt kommer fra Tjørring. Han er blevet bænket efter at have startet inde i alle tre gruppekampe. Sisto har haft sit udgangspunkt som venstre angriber, og i hans fravær bliver Martin Braithwaite flyttet fra højre til venstre side, mens Yussuf Poulsen indtræder på sin "sædvanlige" plads i højre angrebsside.

Danmarks startopstilling

  • Kasper Schmeichel
  • Henrik Dalsgaard, Simon Kjær, Mathias "Zanka" Jørgensen, Jonas Knudsen
  • Andreas Christensen, Thomas Delaney, Christian Eriksen
  • Yussuf Poulsen, Andreas Cornelius, Martin Braithwaite

Derudover er Danmarks hold uændret i forhold til det hold, som spillede 0-0 mod Frankrig.

Det betyder, at Andreas Cornelius ligger mellem Yussuf Poulsen og Martin Braithwaite i angrebet, mens Christian Eriksen ligger bag trioen i rollen som offensiv midtbanespiller.

Landstræner Åge Hareide har givet udtryk for, at han overvejer at spille med to deciderede midtbanespillere. I maskinrummet er det igen Thomas Delaney og Andreas Christensen, som har fået startpladserne. Det vides dog ikke, om Delaney får en mere tilbagetrukket rolle end tidligere i turneringen.

Forsvarskæden består af Henrik Dalsgaard og Jonas Knudsen på de to backpladser, mens midterforsvaret udgøres af Mathias "Zanka" Jørgensen og anfører Simon Kjær. Kasper Schmeichel vogter målet.

VM-ottendedelsfinalen mellem Danmark og Kroatien i Nisjnij Novgorod begynder klokken 20.00 dansk tid.

/ritzau/

00:45

FC Midtjylland har for få minutter siden solgt Pione Sisto til spansk fodbold

Luk video