Silkeborgs nye motorvej mere populær end ventet

Silkeborgmotorvejen runder i weekenden en million trafikanter. Det er flere biler end ventet.

Sidste del af Silkeborgmotorvejen blev indviet den 11. september. Nye tal viser, at vejen er mere benyttet end ventet.
Sidste del af Silkeborgmotorvejen blev indviet den 11. september. Nye tal viser, at vejen er mere benyttet end ventet.
Foto: TV2 Østjylland

Vejdirektoratets trafiktællinger på den nye motorvej ved Silkeborg viser, at trafikant nummer én million ruller afsted på den nye asfalt i løbet af denne weekend, skriver tv2oj.dk.

- Vi må konstatere, at trafikanterne virkelig udnytter muligheden for at komme hurtigere frem mellem Aarhus, Silkeborg og Herning. Det er dejligt at se, at motorvejen er efterspurgt, og at trafikanterne og samfundet dermed får glæde af den, siger projektleder for Silkeborgmotorvejen, Mike Boesen, i en pressemeddelelse. 

10:24
Se reportage fra dagens åbning. Nu er der motorvej hele vejen fra Herning til Aarhus.

I VVM-rapporten fra 2008 var forventningen omkring 13.000 biler på vejen i gennemsnit pr. døgn. Nu viser tallene, at 16.000 biler i gennemsnit kører på vejen i døgnet. Det højere tal, er der flere forklaringer på.

- En af dem er, at væksten i biltrafikken på landsplan er sket hurtigere, end vi regnede med. Og det smitter også af på Silkeborgmotorvejen.

- Men jeg tror også, det skyldes, at mange trafikanter ganske enkelt er glade for den smukke og praktiske motorvej, vi har bygget, siger Mike Boesen.

Trafiktallet forventes at stige yderligere, når de sidste tre ramper til Silkeborgmotorvejen åbnes.