Silkeborgpiger vinder VM-guld i kajak

To piger fra Silkeborg har sammen med resten af besætningen vundet VM-guld i fire-kajak i Portugal.

I disse dage er der ungdoms-VM i kajak i Montemor-O-Velho i Portugal. Her blev det lørdag til dansk U18 VM-guld i firerkajak for første gang nogensinde. To af pigerne i guldkajakken er fra Silkeborg Kajakklub.

- Det er rigtig flot og en stor overraskelse. Vi vidste godt, vi har et stærkt mandskab, men vi vidste ikke, at vi kunne tage guld, siger Finn Pape, U18-landstræner, til tvmidtvest.dk.

De fire piger i kajakken, der nu kan kalde sig verdensmestre i K4 500 meter, er Mette Gravesen og Cathrine Rask fra Silkeborg Kajakklub, Julie Frølund fra Vallensbæk Kano og Kajak Club samt Pernille Knudsen fra Maribo Kajakklub. I den indledende runde torsdag vandt pigerne over Polen, som er regerende verdensmester. Her efter blev medaljechancerne bedre.

- De har lagt lidt på hver gang. Teknikken har fungeret hele vejen, og der har ikke været nogen nervøsitet. Vi er rigtig godt tilfredse. Det sjældent, vi har fire piger på samme tid, der er så store talenter, siger Finn Pape.

De danske piger vandt foran Rusland, der snuppede sølvet, mens Tyskland fik bronze.

Endnu en medaljechance

Søndag har de to piger fra Silkeborg, der begge er 17 år, endnu en chance for en VM-medalje, når de roer finale i 500 meter toerkajak.

- De har mange hårde konkurrenter, men de kan godt tage en medalje. I semifinalen havde de den fjerde bedste tid, så det kan lade sig gøre, siger Finn Pape.

På herrersiden sluttede Jonathan Dagnæs-Hansen ­fra Silkeborg Kajakklub på en femteplads i finalen i 1000 meter enerkajak for U18.

kajak1.gif

kajak2.gif