Silkeborgenser sigtet for omfattende cyberangreb

Midt- og Vestjyllands Politi har sigtet en mand fra Silkeborg for det de kalder "et større omfang" af cyberangreb i ind- og udland.

Computer tastatur.jpg

Midt- og Vestjyllands Politi sigter en 20-årig mand fra Silkeborg for omfattende cyberangreb i Danmark og udlandet. 

Cyber-angrebene har været rettet mod både offentlige og private hjemmesider og var alle med hvalaktivisme og dyreaktivisme for øje, skriver politiet i en pressemeddelelse. 

Ifølge dr.dk kom sagen frem forleden, da finske medier reporterede om en dansker, der skulle være indblandet i angreb mod hjemmesider i Finland, Norge, Danmark og muligvis U.S.A. Både finsk politi og det amerikanske FBI har bidraget til efterforskningen i sagen.  

Som et resultat af efterforskningen har Midt- og Vestjyllands Politi torsdag den 25. august anholdt en 20 årig mand bosiddende i Silkeborg Kommune, der under de foretagne angreb benyttede navnet ”RektFaggot”, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Politiet har ransaget den 20-åriges hjem. Manden er blevet anholdt og afhørt, men er nu løsladt.  Politiet sigter manden efter to paragraffer i straffeloven, der tilsammen har en strafferamme på 8 års fængsel.