Silkeborg taber skridt i oprykningskamp

Jeppe Kjær stjal showet i Silkeborg, da han med to mål sikrede Lyngby en sjælden udebanesejr i 1. division, og Silkeborg mistede skridt i oprykningskampen.

Lyngby er fortsat tophold i 1. division, efter at David Nielsens tropper lørdag vendte 0-1 til en 2-1-sejr på udebane mod Silkeborg.

Topholdet har ellers haft det svært på udebane i denne sæson, men David Nielsen kan takke tomålsskytten Jeppe Kjær for, at holdet kunne rejse hjem med tre point efter en fysisk præget kamp.

I en til tider velspillet første halvleg var det hjemmeholdet, der tog teten og skabte flest muligheder i indledningen.

Der skulle dog en fejl af Lyngby-målmand Andreas Larsen til, førend Silkeborg fik udnytte af spilovertaget.

Larsen slog et stort hul i luften, mens bolden blev headet op i luftet tæt under mål, og her kunne Martin Thomsen let dirigere læderet i mål med venstre yderside.

Målet blev lidt en sovepude for superliganedrykkerne, der blødte lidt op for det fysiske spil. Det betød, at Lyngby fik spillet sig bedre med i kampen.

Et flot opspil i venstre side ti minutter før pausen endte med en hård pasning ind foran Silkeborg-målet. Her dukkede lille Jeppe Kjær op bag en lidt fejlplaceret Dennis Flinta i Silkeborgs bagkæde, og så stod der 1-1.

Efter pausen blev der skruet yderligere op for duelspillet fra især Silkeborg, uden at det på nogen måde blev en svinsk spillet kamp.

Det fysisk stærke hjemmehold fik sat tryk på Lyngby, men langsomt kom sjællænderne ind i kampen igen, og ni minutter før tid faldt afgørelsen - igen med Jeppe Kjær som bøddel.

Den lynhurtige angriber løb igen fra Dennis Flinta, og alene igennem driblede han forbi målmanden og sendte bolden i mål til 2-1.

Der blev gået til stålet med et par hårde tacklinger i slutfasen, men på måltavlen blev det ved 2-1, og dermed er Lyngby fortsat i front af 1. division med 32 point for 15 kampe.