Silkeborg Sygehus vinder pris

Diagnostisk Center på Regionshospitalet i Silkeborg modtog mandag Sundhedsprisen "Den Gyldne Skalpel." Prisen uddeles af Dagens Medicin og gives til en enhed, der er gået foran og har skabt fornyelse. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt.

Diagnostisk-Center-kåres-som-vinderen-af-Den-Gyldne-Skalpel-1.jpg

Mandag eftermiddag kunne Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde overrække "Den Gyldne Skalpel" til medarbejderne på Diagnostisk Center i Silkeborg. Prisen uddeles af Dagens medicin og har til formål at hædre enheder eller medarbejdere, der gør en særlig indsats i forhold til at skabe innovation og fornyelse i sundhedssektoren.

- Vi er utrolig glade for og stolte af, at Diagnostisk Center er blevet kåret som vinder af Den Gyldne Skalpel. Det er imponerende, som centret formår at gå foran og se nye veje for bedre udredning og behandling af vores patienter. Derfor mener vi i hospitalsledelsen, at det er velfortjent, at centret nu modtager den fornemme pris, siger Lars Dahl Pedersen, hospitalsdirektør på Hospitalsenhed Midt, som Regionshospitalet Silkeborg hører under.

Det er blandt andet Diagnostisk Centers udvikling af endagsudredninger for kræftpatienter, der har skabt respekt i sundhedssektoren. Istedet for at skulle møde op på forskellige afdelinger på forskellige dage, forsøger centeret at give patienterne et så hurtigt forløb som muligt. 

Konceptet med endagsudredningerne begyndte med de klassiske kræftformer, men omfatter nu også mere komlekse typer, der ikke har entydige symptomer.

- Vi er fantastisk glade for at modtage "Den Gyldne Skalpel." Det ser vi som et stort, anerkendende skulderklap og en bekræftelse af, at vi har fat i den lange ende. Samtidig er det en motivationsfaktor, der giver os lyst til at fortsætte med at udvikle og gå i front, når det kommer til nye og mere hensigtsmæssige måder at arbejde på, siger Ulrich Fredberg, ledende overlæge i Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg.

Ud over æren følger der et diplom og en forgyldt skalpel med prisen.