Silkeborg rykker ud af Superligaen efter stort drama mod Esbjerg

Silkeborg IF røg søndag aften ud af Superligaen efter et nederlag på udebane mod Esbjerg fB.

Silkeborg har ikke længere et hold i den bedste danske fodboldrække.

Det ligger fast, efter klubben søndag aften tabte med 3-0 på Blue Water Arena i Esbjerg, hvor det 20-årige stortalent Anders Dreyer drejede kampen fuldstændig over til Esbjergs fordel med et hattrick.

Dermed tager Esbjerg den sidste plads i Superligaen i næste sæson med en samlet sejr på 3-1 over Silkeborg.

Silkeborg vandt det første møde i torsdag med 1-0 hjemme på JYSK Park.

Silkeborgs Gustaf Nilsson i dyb skuffelse efter nederlaget.

Esbjerg-overtag i første halvleg

Silkeborg havde ellers mulighederne for at spille med. Efter bare tre minutters spil kom Gustav Dahl frem til en afslutning, men venstrebacken fik ikke kraft nok i sit spark.

Esbjerg var mest på bolden i første halvleg, og Silkeborg var primært farlige efter dødboldsituationer. Efter 22 minutters spil så det ud til, at Esbjerg blev snydt for et straffespark, da Mikkel Vendelbo tog armen til hjælp for at parere et frispark fra Tim Hölscher, men dommer Peter Kjærsgaards vurderede situationen anderledes.

Kort efter var Esbjerg fB så meget tæt på at komme i front. En god aflevering fra Jacob Lungi Sørensen endte hos Emmanuel Oti Essigba, der afsluttede med højrebenet i feltet. Heldigvis for Silkeborg IF leverede rutinerede Peter Friis-Jensen en fin redning i målet.

Dermed udeblev målene i første halvleg, og så kunne holdene gå til pause med stillingen 0-0.

20-årigt stortalent leverede hattrick

Esbjergs unge hattrickhelt Anders Dreyer fejrer sin scoring med holdkammeraterne.

I anden halvleg blev der så i den grad stukket hul på scoringsbylden. Det 20-årige Esbjerg-talent Anders Dreyer scorede to mål på fem sublime minutter et kvarter før tid.

Og det blev også til et hattrick for den unge angriber, der tre minutter inde i overtiden kunne løbe bolden i et tomt mål efter et langt soloridt op ad banen, der var så godt som tom på det jagtende Silkeborgmandskabs banehalvdel.

Silkeborg rykker ud af Superligaen sammen med Lyngby, der tidligere søndag tabte sin playoff-kamp mod Vendsyssel.