Silkeborg Regionshospital vinder pris igen

For fjerde år i træk bliver Regionshospitalet i Silkeborg kåret til landets bedste mindre hospital.

Regionshospitalet Silkeborg har endnu en gang vundet flot titel.
Regionshospitalet Silkeborg har endnu en gang vundet flot titel.
Foto: TV MIDTVEST

Dagens Medicin har i dag kåret landets bedste hospitaler. Opgørelsen er opdelt i flere kategorier efter hospitalernes størrelse, men iblandt de mindre hospitaler mener fagbladet, at Silkeborg Regionshospital er bedst. 

I analysen sammenligner Dagens Medicin hospitalernes behandlingskvalitet, omdømme og patienternes tilfredshed. Det er fjerde gang i træk, at det midtjyske hospital får førstepladsen.

- Det er fantastisk, at vores medarbejdere og ledere for fjerde år i træk tager denne pris hjem. Anerkendelsen er fuldt fortjent. De gør hver dag et kæmpe arbejde for at udvikle hurtigere og mere sammenhængende forløb for patienterne, siger lægefaglig direktør, Michael Braüner Schmidt, i en pressemeddelelse. 

Regionshospitalet Silkeborg er topscorer blandt de mindre hospitaler i både patienttilfredshed og behandlingskvalitet, og på tre specifikke behandlingsområder er midtjyderne bedst: behandling af hjertesvigt, lindrende behandling for kræftpatienter og behandling af rygsøjlegigt. 

- Dagens Medicin sammenligner Regionshospitalet Silkeborg med andre hospitaler på i alt 11 behandlingsområder. For 9 ud af disse 11 ligger vi på over 90 ud af 100 mulige point – med 100 point på de tre områder. Det er rigtig flot gået, siger hospitalsdirektør, Lars Dahl Pedersen. 

Skuffende placering for Viborg

Regionshospitalet i Viborg blev sidste år udnævnt som landets bedste mellemstore hospital. I år viborgenserne dumpet ned på en tredjeplads, men på flere områder er hospitalet stadig bedst. 

Regionshospitalet Viborg er bedømt på 29 forskellige behandlingsområder og er Danmarks bedste, når det gælder fire af dem: operation for brystkræft, patologisk undersøgelse af vævsprøver ved brystkræft, sukkersyge hos børn og operation for nyrekræft (delt førsteplads).

Vejle Sygehus og Hospitalsenheden Vest er i den mellemste kategori rykket op på henholdsvis første- og andenpladsen.