Silkeborg på glatis: VM i curling kommer til byen

Den 41. udgave af VM i curling for kvinder bliver afholdt på dansk is.

Silkeborg lægger is til, når verdens 13 bedste curlingnationer de kommende ni dage tørner sammen ved VM i curling for kvinder. 

De 13 nationer til VM

Det er blot anden gang, at Danmark er vært for mesterskaberne, og det er en stor oplevelse for Silkeborg Curling Club, at det netop er her, der skal dystes om medaljer, fortæller formanden.

- Det er stort. Vi er jo en lille klub med bare 30 medlemmer, så det var der nok ikke nogen, der lige havde forudset, at man kom her og spurgte os, om vi ville holde VM i curling. Det ville vi selvfølgelig. Det tænkte vi ikke ret længe over, siger Søren Skau.

Arrangementet har krævet lang tids forberedelse og ikke mindst flere end 120 frivillige. Men det har ifølge formanden ikke været svært at skaffe.

- Jeg er egentlig positiv overrasket over, hvor forholdsvis nemt det har været at skaffe frivillige. Jeg vidste selvfølgelig, at dem fra vores klub ville komme og hjælpe med deres familier, men at der kommer så mange udefra – efterlønnere, pensionister og folk, der ellers har tænkt, at de godt kunne bruge en weekend eller et par aftner med at hjælpe – det synes jeg, der er helt vildt godt.

Mange billetter solgt allerede

Udover Silkeborg Curling Club er det Dansk Curling Forbund og Sport Event Danmark, der står for afholdelsen af VM. Og selvom curlingklubben i Silkeborg er lille, har den de perfekte rammer, ifølge projektlederen.

- Man har en arena her, der passer rigtig godt til formålet – den er afstemt med størrelsen. En god, intim arena, som faktisk ser ud til at blive stort set fyldt hver dag, så jeg synes, at det passer rigtig godt sammen, siger Frank Hyldgaard.

Han fortæller desuden, at der fredag morgen var solgt 2.600 ud af i alt 3.600 billetter, og det er meget tilfredsstillende.

- Billetsalget går forrygende. Langt over hvad vi havde håbet og forventet.

Silkeborg Sportscenter danner ramme om VM i curling de næste ni dage.
Silkeborg Sportscenter danner ramme om VM i curling de næste ni dage.
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

Håber på flere curlingspillere

En opgørelse fra Danmarks Idrætsforbund fra 2016 viser, at der dengang var 840 curlingspillere i Danmark. Det efterlader plads til flere, og Frank Hyldgaard ligger heller ikke skjul på, at det også er et formål med VM i Silkeborg.

- En af grundene til, at Dansk Curling Forbund er gået ind i det, er, at man gerne vil sætte større fokus på sporten. Det har tidligere været i Esbjerg, så det er ikke nogen hemmelighed, at det er planen, at der gerne skulle komme nogle flere curlingspillere ud af arrangementet, siger han. 

Formanden for Silkeborg Curling Club, Søren Skau, håber også, at de næste ni dages VM kan øge interessen for sporten og skaffe flere spillere. 

- Vi håber, at det giver noget opmærksomhed, og vi håber, at det giver nogle nye medlemmer både her og i de andre curlingklubber. Det ville da være dejligt. Vi kan alle sammen godt bruge flere medlemmer, så det skulle gerne være en positiv sideeffekt, siger han.

Den første kamp ved VM begynder lørdag klokken 14.00, mens den officielle åbningsceremoni er klokken 18.00. Danmark spiller sin første kamp klokken 19.30 mod USA.