Silkeborg: Leif Lund forlader DF

Byrådsmedlem vælger selv at forlade DF efter kup-planer i Silkeborg, hvor han tilbød socialdemokraterne at skifte parti mod en formandspost.

Det er ikke i orden at tilbyde sit mandat til et andet parti, hvis man er politiker i Dansk Folkeparti. Heller ikke, selvom det sker i en fortrolig mail, der uheldigvis bliver lækket. Det siger formanden for Dansk Folkepartis lokalforening i Silkeborg, Harry Madsen, i dag til TV MIDTVEST.

Efter en samtale med partiledelsen har Leif Lund derfor valgt selv at forlade Dansk Folkeparti og i stedet blive løsgænger i byrådet i Silkeborg.

- Det Leif har gjort er selvfølgelig fuldstændig uacceptabelt og vi tager til efterretning, at han nu vælger at forlade partiet, siger Steen Thomsen organisatorisk konsulent i Dansk Folkeparti.

Kupplaner

Leif Lund, der indtil i dag altså var byrådspolitiker for Dansk Folkeparti i Silkeborg har efter kupplaner i begyndelsen af december mod den kommende venstre-borgmester, Steen Vindum, måttet se på at fortrolig mailkorrespondance, blandt andet med ham selv, er blevet lagt ud i offentligheden. Det er den tidligere borgmester, Hanne Bæk Olsen (S), der har valgt at lægge korrespondancen ud, så offentligheden kan se at de omtalte møder mellem hende og de øvrige mødedeltagere ikke var opdigtede.

- Der er ingen, der vil arbejde sammen med ham mere, siger Harry Madsen, formand for DF i Silkeborg.

Ville have en formandspost

I mailen fra Leif Lund til Hanne Bæk Olsen fremgår det blandt andet, at Leif Lund er parat til at pege på Hanne Bæk Olsen som borgmester, i stedet for Steen Vindum. Til gengæld vil Leif Lund have en formandspost i et af udvalgene. Han skriver også, at han er parat til at droppe Dansk Folkeparti og med tiden blive socialdemokrat.

- Er jeg med til at bryde den nuværende konstitueringsaftale, er jeg ikke mere med i Dansk Folkeparti, forklarer han i mailen.

TV MIDTVEST har både lørdag og søndag forsøgt at få en kommentar fra Leif Lund, men det har endnu ikke kunnet lade sig gøre.