Silkeborg-læge skal overvåge danske OL-atleter

Læge Thøger Persson Krogh fra Silkeborg har under OL ansvaret for de 120 danske atleters sundhed.

Thøger Persson Krogh

Den 5. august starter OL i Rio, hvor 120 danske atleter skal forsøge at vinde medaljer for Danmark. Med på sidelinjen er læge Thøger Persson Krogh fra regionshospitalet i Silkeborg. Under legene har han ansvaret for de danske atleters sundhed. Det er første gang han skal med til OL.

- Det er en kæmpe oplevelse, jeg har hørt fra kolleger, der har været af sted før, at det ikke kan sammenlignes med noget. Det er så stort, siger Thøger Persson Krogh.

For lægen fra Silkeborg er det især risikoen for infektioner, der bekymrer inden legene. OL på den anden side af jorden er nemlig en stor udfordring.

- Det vil være et drømmescenarie, hvis vi ikke får nogen infektionsproblemer derovre. Det bilder jeg ikke mig selv ind, at vi ikke gør, men forhåbentligt kan vi holde det på et minimum, siger han.

En drøm går i opfyldelse

Vejen til OL-holdet er ikke tilfældig for den 40-årige læge. Han har både arbejdet som læge for det danske kvindelandshold i fodbold og for Argentinas beachfodboldlandshold. Og at den danske Team Danmark cheflæge nu skal med til OL er kulminationen på en drøm. 

- Jeg begyndte at læse medicin, fordi jeg gerne ville arbejde med elitesport. Så det er mange års fokus, der kulminerer med denne oplevelse, siger Thøger Persson Krogh.

Den danske læge håber, at han kan være med til at fejre store sejre sammen med de danske atleter.

- Jeg vil glæde mig rigtig meget sammen med atleterne, og synes det er ret privilegeret at være til stede til sådan et stort øjeblik.

Thøger Persson Krogh flyver mod Brasilien på torsdag. 

2:15