Silkeborg Kommune: Vi kunne ikke have gjort noget anderledes

Silkeborg Kommune mener ikke, den kunne have forhindret de seksuelle overgreb mod børn og unge, som en frikirkepræst fra byen er mistænkt for at stå bag.

Silkeborg Kommune gennemførte i 2012 en række samtaler med medlemmer af frikirken Byens Kirke i Silkeborg, men ingen fortalte dengang, hvad der foregik. 

Selv om præsten fra frikirken allerede dengang var i kommunens søgelys, så endte kommunen med at vurdere, at der ikke skete noget ulovligt i kirken.

- Vi laver samtaler med de unge og spørger dem, hvad har I oplevet, har I oplevet som I ikke synes er i orden og så videre. Og vi fik ikke nogle indikationer på, at de havde oplevet noget som ikke var i orden, dem som vi henvendte os til. Og der var ikke nogen, der selv henvendte sig til os omkring noget, de ikke syntes var i orden, så det var på vores eget initiativ, vi tog kontakt til de her unge.

Flere har fortalt om krænkelser

Sagen blev også droppet af politiet i 2012 på grund af manglende beviser. Men på et møde i kirken i år, har sagen taget en ny drejning. 

Flere har angiveligt fortalt om flere seksuelle overgreb begået af frikirkens præst. I dag skriver MetroXpress, at præsten sextrænede unge mennesker, inden de skulle giftes. Det skulle have foregået ved, at de gjorde seksuelle ting ved hinanden, mens han så på.

Silkeborg Kommune opfordrer til, at borgere der har kendskab til overgreb tager kontakt til kommunen.

Hvad vil I gøre for at sikre, at sådan noget her ikke sker igen?

- Jeg er glad for at stå her, for så kan jeg fortælle, at hvis man som borger eller som forældre, eller som ung er bekymret for noget der foregår, som ikke burde foregå, så vil vi rigtig gerne have henvendelser. 

Frikirkepræsten har siden 2011 boet i USA. Her er der også en sag mod ham om misbrug af mindreårige.

 

Silkeborg kommune gennemførte i 2012 en række samtaler med medlemmer af kirken, men ingen fortalte dengang, hvad der foregik

 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.